A tejoltó galaj jó hatással van az idegrendszerre, és a pajzsmirigy működését is szabályozza

A tejoltó galaj jó hatással van az idegrendszerre, és a pajzsmirigy működését is szabályozza

A sárga virágú, mézillatú növény mezőkön, kaszálókon sokfelé megtalálható. Ha eddig egy jelentéktelen vadontermő növénynek tekintettük, itt az ideje, hogy gyűjtsünk belőle, és használjuk ki különleges gyógyító erejét.

Maria Treben szerint a galaj az egyik nagy lehetőség napjainkban, a sárga virágú növény az egészséges élet alapját képezi, segítségével igen súlyos betegségeket is megelőzhetünk. Constantin Milica fitoterapeuta szerint a tejoltó galaj nagyon fontos, gyógyhatású alapanyagokat tartalmaz, mint például flavonoidokat, galiozint, aszperulozidot, cserzőanyagokat, és illóolajat.

Terápiás hatása nagyon sokoldalú belsőleg használva, gondoskodik létfontosságú szerveink egészségéről, de külsőleg, szépségápolóként is alkalmazhatjuk. Vízhajtó, és görcsoldó hatása van, ajánlott epilepsziára, ideggyulladásokra, szájüregi rákos megbetegedésekre, mirigydaganatra, különböző bőrbetegségek, fekélyek, sebek kezelésére.

Maria Treben szerint a tejoltó galaj a súlyos bőrbetegségektől, a rákos elváltozásoktól is megszabadít. De, ha valaki pajzsmirigy rendellenességgel, golyvával küzd, akkor is jó hatással van a galaj. Gargarizáljon napi rendszerességgel galajfőzettel, fogyasszon galajteát, és a friss, leforrázott növényből készítsen borogatást.

A galaj nyugtató és szorongásoldó hatással rendelkezik, megszabadít az idegrendszeri problémáktól, és csökkenti a stressz okozta tüneteket.

Ajánlott galaj teát fogyasztani krónikus fáradtság, idegrendszeri problémák, álmatlanság, szédülés, epilepszia, túlsúly, és vérszegénység esetén is.

Felhasználási módok:

Macerátum: 4-6 evőkanál szárított galajvirágot tegyünk 1 liter vízbe. Hagyjuk legkevesebb 8 órán át állni, majd szűrjük le. A keletkezett levet igyuk meg a nap folyamán 2-4 óránként kortyolgassuk el. Ajánlott pajzsmirigy rendellenesség, idegrendszeri problémák és epilepszia esetén. A kúra legalább három hétig kell tartson.

Tea: 2 teáskanál szárított galajvirágot tegyünk 250 ml vízbe, forraljuk két percig, majd szűrjük le. Naponta 2-3 alkalommal igyunk meg egy-egy csésze galajteát. Ajánlott idegesség, hisztéria, epilepszia, és impotencia esetén is.

Galajteát ajánlott fogyasztani gégerák, nyelvrák, bőrrák, illetve a nemi szerveken előforduló rákos elváltozás esetén. Ajánlott napi adag 4-5 csésze tea.