Ő volt mindenki Esztikéje…

Ő volt mindenki Tamási Esztije.

Imádták a tévénézők huncut nézéséért, életteli szövegolvasásáért, a gyerekek mesemondásáért, kifejezetten szerethető egyéniség, és nagyon különleges nő volt.

Egyáltalán nem volt különleges, hogyha bárkivel összetalálkozott az utcán, úgy köszöntek rá: Szia, Eszti!

Mindegy ki volt az üdvözlő: 90 éves nagymama, vagy 7 éves kisgyerek.

Tamás Eszter Mezőtúron született szegény körülmények közé 1938. április 20-án, és Budapesten hunyt el 1991-ben, mindössze 53 évesen. Végzettsége szerint színésznő, tévébemondó, műsorvezető, riporter.  34 éven keresztül volt a Televízió műsorvezetője.

1955-ben érkezett Budapestre, hogy  Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában tanuljon, közben pedig statisztálkodott a Filmgyárban.

Valakihez – aki ezek szerint fontos ember lehetett – került a fotója, és ez alapján keresték meg, hogy elvállalná-e a Televízió bemondói állását. Első kamera előtti megmérettetése 1957. július 11-én volt.


Nem csak bemondó volt, hanem műsorvezető is, vezette a Táncdalfesztivált, a Híradót és az Iskolatelevíziót is. Ő volt A “Tamásieszti”…

Aztán jött az Önök kérték – ami egészen 29 éven keresztül nem mehetett le nélküle. Riporterként is megmérettetett, és sok szilveszteri műsorban fellépett kollégáival, akkoriban természetes volt, hogy a televízió dolgozói is szórakoztatják a közönséget. Egy lánya van, aki 1965-ben született. Vele látható a lenti felvételen. Ő a pici baba… Tv ide, tv oda, az ő főállása az anyaság volt…

Szerepelt a Dollárpapa, a Játék a szerelemmel, a Láz , és a Múmia közbeszól c. filmben.

Arca, mosolya, hangja maga a Magyar Televízió hőskora…