A világ leghosszabb körmű nője: 25 éve nem vágta le a körmeit

A világ leghosszabb körmű nője bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is – több mint 25 éve nem vágta le a körmeit. Egy amerikai nő története, aki más akart lenni, mint a többiek. Hosszú körmei igazi látványosságnak számítanak a gyerekek körében.

Az amerikai Ayanna Williams igazán szokatlan rekorddal büszkélkedhet. A houstoni származású nőnek sikerült bekerülnie a Guinness Rekordok könyvébe, miután közel 25 évig nem vágta le a körmeit. Különleges és szokatlan története évekkel ezelőtt, még fiatalkorában kezdődött.

„A nevem Ayanna William és a texasi Houstonban élek. 23 vagy 24 éves koromban kezdtem el növeszteni a körmeimet. Nem is tudom miért, először csak néhány centisre akartam hagyni, aztán még egy kicsit, még egy kicsit, és most itt vagyok.” – mondta a Guinness Rekordok könyvének adott interjúban még 2017-ben.

Ayanna Williams körmeinek hossza összesítve több mint 576 centi, az egyes körmök hossza 50-68 centi között van. A nő elismeri, hogy hosszú körmei bizonyos szempontból hátrányt is jelentenek, például megnehezítik számára az öltözködést, és nehezen tudja kézbe venni a tárgyakat, de azért boldogul az evéssel-ivással. Ugyanakkor nagyon aktív, dolgozik, és vigyáz az unokáira.

„Körülbelül egy hétbe kerül, míg kifestem a körmeimet. Maximalista vagyok, ezért eltart egy darabig. Egyébként manikűrösként dolgozom – ez egy kissé ironikus. Ugyanakkor az unokáimra is vigyázok.” – mondja Ayanna.

Nagyon vigyáz a körmeire, és hogy véletlenül ne törjenek le, legalább kétnaponta bekeni őket egy réteg akrilfestékkel.