Egyedi arcelemzés… Minden az arcunkra van írva?

Minden az arcunkra van írva?

A vonásokból nemcsak jellemünkre, gondolatainkra, de egészségi állapotunkra is következtetni lehet.

Az arcformát vizsgáljuk meg közelebbről, általa ugyanis a személyiség legrejtettebb zugaiba is bepillantást nyerhetünk.

Szív alakú arc: elbűvölő.

Dinamikus, energikus és mozgékony. Szeret beszélni, beszélgetni, könnyen teremt kapcsolatokat.

Tele vagy melegséggel, kedvességgel és bájjal. Csillogó szemed és szerethető személyiséged van, amit mindenki szeret. Született előadó vagy, és ez nem csak azt jelenti, hogy jó színész vagy énekes lennél, hanem azt is, hogy képes vagy megragadni az emberek figyelmét a hétköznapi helyzetekben is: ha előadást kell tartanod, mindenki rád figyel, ha egy utazást kell megszervezni az egész család a te legjobb ötleteidet várja, vagyis egyszerűen felvillanyozod mindenki életét.

Hosszúkás: Provokátor

Nem tűri meg a hazugságot, a ferdítést, igazságérzete igen fejlett. Konzervatív és hagyományőrző, a nagyon modern dolgokat távolságtartással kezeli.

Ambiciózus és elszánt vagy, keményen dolgozol, de szereted, ha úgy haladnak az események, ahogy te azt eltervezted. Mindezek a tulajdonságok segítenek abban, hogy egyenesen haladj felfelé a ranglétrán. És habár szeretsz egyedül lenni, született vezető vagy. Ugyanakkor a legnagyobb sikereket a csapatmunkában éred el, vagy ha legalább olyan emberekkel dolgozhatsz együtt, akiknek ugyanaz a céljuk, mint neked: akik osztják a lelkesedésedet és a munkakedvedet.

Négyzet alakú: határozott

Határozott, stabil személyiség, melyet olykor lobbanékonyságával tovább erősít. Domináns és kitartó, dinamizmusát és energiáját sokan irigylik.

Képes vagy arra, hogy bátran kiállj az elveid mellett, még akkor is, ha senki nem támogat ebben. Első gondolatod többnyire ez: hogyan segíthetnék? Éppen ezért remek szövetséges és barát vagy, akire bármikor számíthatnak a szerettei, mert bármikor bármilyen körülmények között kitartasz mellettük. Sőt, vajszíved miatt bárki, aki a közeledbe kerül, számíthat támogató jóindulatodra.

Ovális arcforma: Diplomatikus

Mindig, az élet minden területén a harmóniára törekszik. Nehezen nyílik meg, kissé talán kimértnek is tűnik mások szemében, azonban igen sok szeretet lakozik benne.

A szinte már tökéletesnek mondható arcformád pontosan tükrözi a személyiséged, vagyis hogy amilyen erős jellem vagy épp annyira vagy rugalmas is. A legnagyszerűbb tulajdonságod, hogy bölcsen és megfontoltan döntesz, mert sosem engedsz teret a túlzásoknak. Diplomatikus vagy, mert képes vagy egy helyzet minden oldalát átlátni, de soha nem beszélsz mellé. Bár mindez azt is jelenti, hogy nehezen döntesz, ugyanakkor, ha egyszer elhatároztad magad, akkor kitartasz döntésed mellett.

Kerek arcforma: érzelmes vagy

Érzelmes, érzékeny ember. Hangulata gyakorta hullámzik, azonban alapjában véve pozitív személyiség

Mély érzésű vagy, még akkor is, ha ez nem látszik rajtad. Ugyanis az, hogy valaki érzelmes nem feltétlenül jelenti azt, hogy sokat beszél is arról, ami a szívét nyomja. Ugyanakkor bármennyire erősen reagálsz valamire, képes vagy arra, hogy megőrizd a hidegvéredet. Az abszolút bónusz pedig az, hogy arcformád azt sugározza, hogy magas ösztogénszinted, ami még ellenállhatatlanabbá tesz a másik nem szemében.

Háromszög arcforma

Nála humorban aztán nincs hiány! Jó kedélyű és vidám, viccelődéseinél nagy kreativitását is beveti mindenki örömére! Romantikus és érzékeny típus, azonban igen féltékeny is, így jó vele vigyázni!

Egy új felmérés szerint a férfiaknál az arcról meg lehet állapítani az intelligencia szintet. A kutatók szerint tanulmányuk nem az intelligencia és az arc formája vagy szépsége közt állapít meg összefüggést. Ehelyett az alábbi jellemzőket találták, ezek utalnak intelligens férfira: nagyobb távolság a szemek között, szélesebb orr, kevésbé kerek (tehát inkább hegyes) áll.