Egy édesanya „a valaha volt legolcsóbb” esküvőt szervezte meg a lányának

Az arizonai Shelley Watsonnak sikerült a minimálisra csökkentenie lánya, Ashley, esküvőjének költségeit, de a vőlegény édesanyja, Denise, mindettől nem volt túlságosan elragadtatva.

Shelley Watson, aki egész életében spórolni próbált, valószínűleg minden idők legolcsóbb esküvőjét szervezte meg a lányának, miután eldöntötte, hogy a költségvetés nem haladhatja meg az 1000 dollárt, és ezt sikerült is megvalósítania.

Az egyik legelső dolog, amiről gondoskodnia kellett, a helyszín volt, és Shelley gyorsan megtalálta a „tökéletes” helyet – egy iskolai tornatermet, amit teljesen ingyen megkaphattak, mert néhány barátja ott dolgozik. Shelley szerint a tornaterem „tökéletes helyszín az esküvőhöz”, de a vőlegény édesanyja másképp vélekedett: „Azt hittem ez egy vicc, senki épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy egy tornateremben tartson esküvői szertartást. Ez nevetséges.” – mondta Denise, Colby Cosgrove édesanyja.

A következő megoldandó probléma a menyasszonyi csokor kérdése volt, és Shelley erre is talált olcsó megoldást. Ahelyett, hogy egy virágüzletből rendelt volna drága csokrot, talált egy raktárt, ahonnan olyan virágokat rendelhetett, amiknek éppen nincs szezonja, és ezért olcsóbbak. Végül sikerült is egy egész doboz mikulásvirágot beszereznie kevesebb, mint 10 dollárért.

Amikor az örömanyák ellátogattak egy cukrászdába, és megtudták, mennyibe kerül egy esküvői torta, Shelley ismét akcióba lépett: „Szerintem nevetséges kiadni 400 dollárt egy esküvői tortára, ez pazarlás. Egy tortakeverék csak 2 dollárba kerül.” – mondta, és saját maga sütötte meg a tortát, így a cukrászatból csak egy bemutatónak szánt tortaállványt kellett kölcsönözni, hogy azért a látvány is meglegyen.

„Azt hiszem ez volt a jó megoldás, mert így semmibe sem került, a bemutató tortaállványt teljesen ingyen kölcsönadták.” – mondta.

A tökéletes menyasszonyi ruha felkutatása vitathatatlanul a legfontosabb feladat, de Ashley kénytelen volt egy zálogházban kiválasztani álmai ruháját, ahol összesen három darab közül válogathatott, és amikor csodával határos módon sikerült választania egyet, kiderült, hogy azon patkányvizelet folt éktelenkedik.

De Shelley ettől sem riadt vissza, és sikerült lealkudnia az árból, így a ruhát végül akciós áron, mindössze 75 dollárért vásárolhatták meg.

„Több vendég gyűlt össze, mint amennyire számítottunk, és mind hoznak magukkal ételt és italt, ráadásul úgy tűnik, nagyon is örömmel teszik.” – mondta Shelley, ahogy a nagy nap egyre közeledett.

A vőlegény korántsem volt annyira lenyűgözve, mint az anyósa, de azt mondta: „Nem vagyok teljesen oda azért, ahol és ahogy összeházasodunk, de izgatott vagyok, hogy fogadalmat tehetek Ashley-nek.”

A nagy napon Ashley-t még egy meglepetés is várta, ugyanis az oltár előtt a vőlegénye mellett az édesanyja várt rá, hogy összeadja a párt.

„A legnagyobb titok, amit senkinek nem árultam el az esküvő előtt, hogy felszentelt lelkész vagyok, és én fogom lebonyolítani a szertartást.” – mesélte Shelley.

Ezzel a gesztussal további 300 dollárt sikerült megtakarítania.