Az idős házaspár nemrég ünnepelte a 80. házassági évfordulóját: a véletlen hozta össze őket, amikor a férfi egyik barátja a lány után fütyült az utcán

Ennek a párnak az esetében a fiatalkori románc igazi virágzó házassággá, és évtizedeken át tartó boldogsággá teljesedett ki.

Vannak, akiknek beletelik egy kis időbe megtalálni az igazit, és idő közben sok tapasztalatot szereznek, míg másoknak csak egyetlen pillantásra van szükségük. Nagy-Britannia legidősebb párja számára, akik már 80 hosszú és boldog éve élnek együtt, pontosan egy ilyen véletlenszerű találkozás volt a kezdete mindennek.

Az egész egy elismerő füttyel kezdődött

Ron Golightly még csak 16 éves volt, amikor megpillantotta élete szerelmét, Berylt. Az egész akkor történt, amikor Ron barátja Beryl után fütyült az utcán, amikor a lány a barátnőivel elhaladt a fiúk mellett. Amikor a 14 éves Beryl megfordult, meglátta Ron göndör haját és pimasz mosolyát, és a levegő azonnal izzani kezdett kettejük között. Beryl most 98 éves, Ron pedig 100, és a szerelmük azóta sem múlt el.

„Azonnal tudtam, amint megláttam, hogy hozzá fogok menni feleségül.” – mondta Beryl.

Az udvarlás periódusát felidézve hozzátette: „Pár nap múlva újra beszélgettünk, és sétáltunk egyet, és többé-kevésbé már egy pár is voltunk. Azt hittem, ő volt az, aki utánam fütyült, és egyből beleszerettem a pimasz vigyorába.”

Hamarosan úgy döntöttek, hogy megteszik a következő lépést.

„1941-ben, 18 éves koromban házasodtunk össze. Nem is vagyok benne biztos, hogy volt-e igazi lánykérés, vagy egyszerűen csak beszéltünk a jövőről, amikor már házasok leszünk. Nem volt nagy, romantikus lánykérés, az biztos, hogy nem ereszkedett fél térdre, vagy ilyesmi. Egyszerűen csak elkezdtük tervezni az esküvőt.” – emlékszik vissza Beryl.

De nem volt könnyű dolguk. Tekintettel arra, hogy Ronnak, aki a második világháború idején a dandárőrségben szolgált, kétszer is lemondták az eltávozását, különleges házassági engedélyt kellett kérnie. Amikor végre megkapta a szabadságot, úgy döntöttek, hogy gyorsan összeházasodnak. 1941-ben tartották meg az esküvőt szülővárosukban, Harrogate-ben, és a dolog annyira hirtelen történt, hogy még esküvői fotósuk sem volt, és az utcáról kellett behívniuk egy járókelőt, hogy Ron tanúja legyen. De mindez nem állhatott az útjukba, és állhatatosságuknak hála, az idén már a 80. házassági évfordulójukat ünnepelhették.

A párnak két lánya, hat unokája, tíz dédunokája és egy ükunokája született. Január 8-án ünnepelték a tölgyfalakodalmukat, aminek alkalmából még az angol királyi családtól is kaptak egy üdvözlőlapot. Nem ez az első üdvözlőlap, ami a királyi pártól érkezett, a 70. és a 75. évfordulójukon, valamint Ron 100. születésnapján is jött egy-egy lap. Ezeket Ron, aki annak idején a Buckingham-palota előtt is teljesített őrszolgálatot, különösen nagy becsben tartja.

Szóval mi lehet a hosszú és boldog házasság titka?

Beryl elárulta, hogy a titok egyszerű – a kommunikáció. Azt mondta, természetesen ők is veszekednek, de soha nem hagyják, hogy ez elhúzódjon.

„Mindig megbeszéljük a problémáinkat, és szerintem ez a kulcs. Kommunikálni, beszélgetni kell. Azt hiszem, az emberek manapság nem beszélgetnek eleget egymással. Nagyon fiatalon szerettünk egymásba, és még most is szeretjük egymást.” – mondta Beryl. Ami pedig a hosszú élet titkát illeti, Beryl szerint azt az egészséges életmódnak és a sok testmozgásnak köszönhetik.

75 éves lányuk, Sue Johnson elmondása szerint nagyon közel állnak egymáshoz, az egész családot szoros kapcsolat köti össze, és nagyon bánták, hogy az idén nem tudták együtt ünnepelni az évfordulót a járvány miatt. Azt mondja, mindig is nagyon közel álltak egymáshoz, és számukra ez a kapcsolat mindig is természetes volt, de tudja, hogy sokan nagyon különlegesnek tartják a szülei történetét.

„Már akkor is nagyon szerették egymást, és ez azóta is így van, ez soha nem változott meg, ezért ilyen erős még mindig a kapcsolatuk.” – mondta Sue.

Szülei megismerkedésével kapcsolatban még hozzátette: „Nem hiszem, hogy ez manapság is megtörténhetne. Azt hiszem, az emberek félnének attól, mi történne, ha csak úgy utána fütyülnének valakinek az utcán.”

A nyitó fotó csak illusztráció Forrás