Űzzük el a hátfájást! Íme, 7 egyszerű gyakorlat, ami segít!

A helytelen testtartás, az ülő életmód miatt ma már milliók küzdenek hátproblémákkal. A különböző hátfájások az idő előrehaladtával felerősödhetnek, gyakoribbá válhatnak.Ne várjuk meg ezt, és gyógytornával előzzük meg, de ha már kialakult a probléma, legalább enyhítsünk a kellemetlen tüneteket.

Íme, 7 gyakorlatsor, amely segít!

1. Ínszalag nyújtás

Feküdjünk hanyatt, majd az egyik lábunkat emeljük fel, nyújtsuk ki egyenesen, kezeinkkel fogjuk meg, és úgy tartsuk 30 másodpercig. Utána a másik lábunkkal is végezzük el ugyanezt a gyakorlatot.

2. Térdhúzás

Most hajlítsuk be az egyik, majd másik térdünket, szorítsuk a mellkasunkhoz 20 másodpercig. Közben lazítsuk el a hátizmainkat.

3. Tekeredés

Ez is egy remek módszer. Feküdjünk a hátunkra, majd az egyik térdünket csavarjuk az egyik oldalra, maradjunk így 20 másodpercig, majd forduljunk át a másik térdünkre.

4. Kulcsoljuk át a combjainkat

Úgy kell eljárni, ahogyan a mellékelt ábra mutatja. Feküdjük hanyatt, húzzuk fel a lábainkat, tegyük keresztbe, és karjainkkal a combjainknál tartsuk meg magunkat. 30 másodpercig kell kibírni, utána váltsunk lábat.

5. Térdelés

Az egyik lábunkkal térdeljünk le, maradjunk így 30 másodpercig, majd ugyanezt a módszert kell a másik lábbal is elvégezni.

6. Fekve nyújtás

Feküdjünk oldalt, majd a lábunkat hátulról húzzuk magunkhoz. 30 másodpercig így kell tartanunk magunkat, majd megfordulva a másik lábunkkal kapcsolatban is ugyanez az eljárás.

7. Faltámasz

Támaszkodjunk arccal előre a falnak, hajoljunk kissé előre, majd álljunk a sarkainkra. Maradjunk ebben a pozícióban 30 másodpercig.