5 ok, amiért a fiatalabb férfiak idősebb nőkkel kezdenek kapcsolatot

Az idősebb nők sokkal jobban ismerik önmagukat, ami egyben azt is jelenti, hogy jobban meg tudják húzni a határokat, és azzal is tisztában vannak, hogy mire van szükségük.

A hírességek körében sok példát láthatunk arra, hogy idősebb férfiak fiatalabb nőket választanak. Ezt a párosítást valamiért a közvélemény is jobban elfogadja, mint fordított esetben. Amikor azonban a nő az idősebb, gyakran „pumának” bélyegzik, annak ellenére, hogy egy tanulmány szerint nagyon kevés nő tartja úgy, hogy ő csábítaná el a fiatalabb férfiakat.

A „puma” kifejezés némi negatív konnotációt rejt magában, szinte látjuk magunk előtt a sztereotípiának megfelelő, leopárdmintás ruhát viselő idősebb nőt, amint „lecsap” a fiatal férfiakra. De ha például Jason Momoa esetét vesszük, akinek a párja a nála 12 évvel idősebb Lisa Bonet, kiderül, hogy Momoa tette meg az első lépést, és ő hívta először randira a nőt.

„Találkozol valakivel, akibe teljesen belebolondulsz, látod, hogy milyen csodálatos, intelligens és vicces, egy igazi istennő, te pedig hozzá képest degeneráltnak érzed magadat.” – mondta a színész a Men’s Health című lapnak. Bár nagyon izgult, mégis rászánta magát, és megtette az első lépést.

Hugh Jackman felesége, Deborra Lee Furness is 13 évvel idősebb a színésznél, és Hugh Jackman az első pillanattól fogva teljesen biztos volt a kapcsolatukban. A férjénél, Chris Hemsworth színésznél 7 évvel idősebb Elsa Pataky pedig egyenesen a köztük lévő korkülönbségnek tulajdonítja a kapcsolatuk sikerét.

De vajon miért vonzódnak a fiatalabb férfiak az idősebb nőkhöz? Bemutatunk 5 okot, amiért működhet ez a kapcsolati dinamika.

1. Önbizalom

A fiatalabb férfiak sokszor olyan nőt keresnek, aki magabiztos, ami általában jellemző a 30 fölötti nőkre. Egy idősebb nő valószínűleg tudja, mit akar. Több kapcsolaton van már túl, így azt is tudja, mi az, amit biztosan nem akar egy partnerben. Ugyanakkor ebben a korban könnyebb meghatározni a prioritásokat és célokat, és törekedni azok elérésére.

Az is valószínű, hogy ezek a férfiak érettebbnek érzik magukat a koruknál, és olyan párt keresnek, akivel egy hullámhosszon lehetnek. Az életkor végül is csak egy szám, és életünk során szerzett tapasztalataink tanítanak meg minket arra, hogy erősebbek és merészebbek legyünk.

2. Érzelmi érettség

Egy idősebb nő, aki tudja, mit akar, nem vesztegeti arra az időt, hogy játszadozzon a partnerével. Ehelyett valószínűleg stabilitást hoz a párja életébe. Ugyanakkor egy idősebb nő segíthet egy fiatalabb férfinak abban, hogy gyorsabban felnőjön, és rájöjjön, mit is szeretne az életben.

A Psychology Today szerint a férfiak azért is dönthetnek úgy, hogy idősebb nővel randevúznak, mert úgy érzik, így nagyobb az egyenlőség a kapcsolatban. Valószínűleg úgy látják, hogy egy idősebb nő sokkal egyenlőbb partner lehet, aki kevésbé függ tőlük.

3. Élettapasztalat

A fiatalabb férfiak számára, akik még a saját életüket sem alakították ki teljesen, nehéz lehet egy velük egyidős, fiatal partner mellett állni. Lehetséges, hogy úgy érzik, nincs helye az életükben annak, hogy egy hozzájuk hasonlóan tapasztalatlan személyt támogassanak. Ehhez képest az idősebb nők mentorok lehetnek a partnereik számára, mert több tapasztalatuk van az életben. Már átestek bizonyos nehézségeken az életben, ezért tudják, hogy kell kezelni az ilyen helyzeteket.

4. Anyagi függetlenség

Közismert tény, hogy egy nő sok esetben kevesebbet keres ugyanazzal a munkával, mint egy férfi. Az Egyesült Államok Népszámlálási Irodájának adatai szerint az Egyesült Államokban 2018-ban az átlagos nemek közötti bérrés azt jelentette, hogy egy teljes munkaidőben dolgozó nő egész éves kereste a 81,1%-ka volt annak, amit egy férfi kollégája keresett. Tehát, ha egy férfi vele egyidős nővel áll kapcsolatban, a nő nagy valószínűséggel kevesebb keres nála, egy idősebb nő azonban többet kereshet, ami leveszi a terhet a férfi válláról, ami az anyagiakat illeti.

5. Nyugodt, higgadt hozzáállás

A legtöbb férfi számára ez egyáltalán nem az életkorról szól, hanem azokról a tulajdonságokról, amiket egy partnerben keres. Ha egy férfi olyan nőt keres, aki tisztán látja a dolgokat, és stabilan áll a lábán, akkor automatikusan vonzóbbnak találhatja az idősebb nőket. Sokan többre tartják a mély, intellektuális beszélgetéseket a szertelen és kapkodó életmódnál. Egy idősebb nő, aki valószínűleg már nem a családalapításra összpontosít, lazább és elfogadóbb lehet. Forrás