Ezért egészséges, ha minden nap levest eszünk: a pluszkilóktól is megszabadít

Ezért egészséges a leves! Megszabadít a plusz kilóktól!

A leves már hosszú ideje étkezésünk részét képezi, számtalan fajtája létezik, és a gasztronómia fejlődésével egyre csak bővül a kínálat. Egy ízletes leves minden tápanyagot biztosít, amire a szervezetnek szüksége van, arról nem is beszélve, hogy a folyadékbevitelről is gondoskodik.

Ha szeretnél néhány kilótól megszabadulni viszonylag rövid idő alatt, iktasd be az étrendbe a krémleveseket.

A levesek növelik a teltségérzetet, és hosszú időn keresztül jóllakottságot biztosítanak, éppen ezért egy laktató leves után már nem fogsz kívánni más, magas kalóriatartalmú ételt.

Szakértők szerint ha pár napig csak levest fogyasztasz, egy héten belül akár 2-3 kilótól is meg tudsz szabadulni. Viszont ezután érdemes visszaállni egy kiegyensúlyozott étrendre. Ha naponta egyszer eszel levest, akkor segít megőrizni a kívánt testsúlyt.

Miért egészséges minden nap levest fogyasztani?

A válasz nagyon egyszerű: biztosítja a napi tápanyag-, vitamin- és folyadékszükségletet, támogatja az emésztést. A felhasznált összetevők függvényében a kalóriabevitel is csökkenthető.

Ha csak zöldségből készítesz krémlevest, akkor a napi menüt kalóriadúsabb ételekkel kell kiegészíteni. Ehelyett, ha húst vagy tejterméket, sajtot is tartalmazó levest fogyasztasz, akkor ezt figyelembe kell vennie, és gondosan meg kell válogatni a többi étel összetételét.

A levesek jó minőségű és fontos összetevőket tartalmaznak, támogatják a test egészségét és elősegítik a hidratációt, éppen ezért nagyon fontosak az emésztés szempontjából.

Hosszú távon jelentős súlycsökkenést okozhat, ha napi rendszerességgel eszel levest, de ezt ki kell egészíteni más egészséges ételekkel is. Viszont, ha egy hétig kizárólag leveseken alapuló étrendet követsz, akkor gyorsan meg tudsz szabadulni néhány nem kívánt kilótól. Forrás