20 fényképes bizonyíték, hogy a németjuhász a legcukibb kölyökkutya a világon

A németjuhász kutyák a legnépszerűbb fajták között vannak a labradorral, a vizslával, a retrieverrel együtt.

Népszerűségüket nem csak az okos, kitartó és hűséges jellemük, hanem külsejük is megalapozta. A németjuhász kiskutyák pedig elrabolják a szívünket és egyenesen olvadozni kezdünk a látványuktól.

“Ahogy azt a neve is mutatja, a fajta Németországból származik. Az ónémet juhászkutyából és különböző pásztorkutyákból tenyésztették ki. Végleges, mai formáját az 1800-as évek körül érte el. Eredetileg a neve Deutscher Schäferhund. A tenyésztők főleg a szépségre törekedtek, azt akarták elérni, hogy a juhászkutya leginkább hasonlítson a farkashoz.

Igen értelmes és munkaszerető fajta. Észreveszi, sőt meg is érti, mi zajlik a környezetében, s természetes feladatának tekinti a családtagok, az otthon és család tulajdonának védelmét. Rendkívül hűséges, gyengéd, barátságos és magabiztos. Noha a család minden tagjával – a gyerekekkel is jó viszonyban van, általában különösen erősen kötődik egy valakihez (tipikusan “egygazdás”). Nem hagyja magát idegenektől megvesztegetni” – írja a fajtáról a Wikipedia.

A boredpanda.com összegyűjtött 20 olyan felvételt, amely hűen ábrázolja a négylábú kedvenc kiskori attitűdjét, amiért oda vagyunk érte.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.