Az anyós „olcsó szemétnek” nevezte a vőlegény egymilliót érő eljegyzési gyűrűjét. Mit lépett erre a férfi?

Az alábbi történet egyenesen romantikus és szívmelengető! Miután az édesanyja lehurrogta a vagyont érő eljegyzési gyűrűjét, a menyasszony úgy döntött, közli a vőlegényével, hogy őt nem teszi boldoggá ez az ékszer, és legyen szíves több pénzt áldozni rá!

A vőlegény egy 2200 angol fontot (azaz 890 ezer forintot) érő darabot vásárolt a szíve választottjának, de a menyasszony szinte azonnal visszautasította a gyűrűt, mivel nem elég drága, és helyette egy másikat követelt, melynek ára 7500 fontra (több mint 3 millió forintra) rúgott. A nő családja sem kímélte a fickót: fukar senkiházinak nevezte.

A porig alázott vőlegény egy megható Reddit-posztban kért véleményt arról, hogy vajon mit csinálhatott rosszul, illetve honnan szedje össze a pénzt, hogy boldoggá tehesse párját és annak családját. Íme a bejegyzése:

„A partnerem és én nagyjából egy éve fontolgatjuk az eljegyzést. Meglehetősen jó állásom van, szóval könnyen megengedhetnék magunknak egy méregdrága gyűrűt, és ha betartanám a 10%-os szabályt, akkor simán költhetnék rá 10-15 ezret.

A szüleim, a húgom és az unokaöcsém mind elkapták a covid-vírust, ezért nekem kellett anyagilag támogatnom őket egy ideig. A húgom ráadásul elveszítette az állását, így őt még mindig ki kell segítenem, most meg a munkáltatóm közölte, hogy jövőben közel 150 embert építenek le – én nem leszek közöttük, mert megbízható munkaerőnek számítok, de semmit sem vehetek készpénznek.

Lényeg a lényeg, végül majdnem 3 ezret költöttem az ékszerre, egy egyszerű fehér aranygyűrűt választottam, apró gyémántokkal és zafírral (a születéskövével).

Amikor az ujjára húztam, a menyasszonyom nagyon örült neki, de csak addig, míg az édesanyja (aki egyébként ékszerész) olcsó szemétnek nem nevezte a gyűrűmet. Rögtön visszaadta, és azzal vádolt, hogy lebecsülöm őt, nem értékelem őt eléggé (ő vezeti a háztartást és neveli a 18 hónapos gyerekünket, én pedig hosszú órákig dolgozom).

Nagyon kellemetlenül érzem magam, már nem is beszél velem, a szülei pedig ugyancsak engem hibáztatnak, amiért így megszégyenítem a lányukat. Próbáltam megmagyarázni, megértetni velük az én szemszögemet, de meg sem hallgatnak, csak követelik a minimum 10%-os ékszert.

Leírom ide is, mert a kommentek között többször is felbukkant a kérdés: a menyasszonyom nincs hátrányban, amiért otthon ülő családanya, hisz fizetek neki azért, hogy ez legyen a munkája. Heti 450 fontot (kb 180 ezer forintot) kap, amit arra költ, amire csak szeretné. Biztosan tudom, hogy ebből több mint 40 ezret megtakarított a személyes bankszámláján, de nem érdekel. Az ő pénze. És mindez az ÉN ÖTLETEM VOLT, miután a fiunk megszületett. Ő visszament volna dolgozni, de nem tartottam jó ötletnek. Egész nap a munkahelyén lett volna, ráadásul 350 fontot keresett volna főállásban, mely a dadára sem lett volna elég. Így viszont a fiam az édesanyja mellett nevelkedhet.

Mielőtt megvásároltam volna a gyűrűt, megkérdeztem, milyet szeretne. Azt felelte, mint Diana hercegnőé: zafír kő, apró gyémántokkal körülvéve. Szereti a körte-alakú köveket, ezért a zafírt körte-alakúra vágattam. Két teljesen független ékszerész dolgozott rajta, akikkel külön-külön felértékeltettem a gyűrűt, biztonsági okokból.” – részletezte a vőlegény.

Szerencsére, a férfit sokan biztatják, és támogató szavakat kapott válaszul.

„Kiábrándító, hogy valakit ennyire izgat, mennyibe kerül egy gyűrű. A vőlegényem egy családi ékszerrel kérte meg a kezem, ami természetesen nem ütötte a 10%-os szabályt, de ha csak egy darab vassal jött volna, akkor is hozzá mentem volna.” – írta az egyik hozzászóló.

„Csak mert jó a fizetésed, nem jelenti azt, hogy tízezreket kell gyűrűre költened, csak mert a jövendőbeli anyósod így akarja… egy 3 ezret érő gyűrű pedig semmiképp nem olcsó!” – véleményezett egy másik kommentelő. Forrás