Azok az emberek bánthatnak a legjobban, akik számára igazán fontosak vagyunk!

Az emberek néha hibáznak, és mivel nem lehetünk állandóan egy véleményen másokkal, hajlamosak vagyunk arra, hogy egyeseket megsértsünk. A legnagyobb fájdalmat gyakran azok okozzák, akik valóban törődnek velünk, és akik számára igazán fontosak vagyunk.

A közelálló személyek rendelkeznek a legnagyobb hatalommal felettünk, nem tudunk menekülni, és a fájdalom elkerülhetetlen. Azonban nem árt tudni, hogy van olyan fájdalom, amely nem hiábavaló, hiszen általa fejlődünk, lépünk előbb, és leszünk sokkal erősebbek, edzettebbek.

A közelálló emberekhez erős empatikus érzelmek kapcsolnak, de, ha túlságosan közel engedjük őket magunkhoz, akkor könnyen átveszik a hatalmat felettünk, és azt tesznek, amit csak akarnak. Ezért van az, hogy a hozzánk legközelebb álló emberek ejtik a legnagyobb sebeket, hiszen ők ismernek a legjobban, és könnyen rátapintanak a gyenge pontjainkra.

A lelki problémák pedig fizikai betegségek kiváltói is lehetnek. Dr. Lowe szívsebész elmondta, hogy a szívbetegséggel küzdők nagyrésze szerettei áldozata lett. Egyikük mérgező kapcsolatban állt anyjával, a másik a zsarnok apjával. Volt, akit a felesége csalt meg, de legtöbbjük csak egyszerűen hosszú évtizedeken keresztül boldogtalan párkapcsolatban élt.

Nagyon sok olyan ember van, aki már egyszer csalódott, és örökre megsebződött a szíve, éppen ezért nagyon fél szeretni, nehezen mutatja meg a valódi énjét, és legmélyebb érzéseit. Attól fél, ha megmutatja az érzéseit egy másik személynek, akkor örökre kiszolgáltatott lesz, és átveszi valaki más felette a hatalmat. Minden porcikája tiltakozik az ellen, hogy igazán közel engedjen magához valakit, hiszen fél attól, hogy újra megbántják.

A szerelem azonban nem logika alapján működik, nem lehet elmenekülni előle, az érzelmek úgyis átveszik a racionális énünk felett az irányítást. Próbáljunk azonban fél lábbal mindig a földön maradni, és vigyázzunk a szívünkre, de mindenképp nyissuk ki azok számára, akik megérdemlik.