Ezért nem húzzák le soha az amerikaiak a cipőjüket, mikor hazaérnek!

Hányszor dühöngtél már azon, hogy a filmekben nem ismerik a papucs fogalmát? Leginkább az amerikai filmekben figyelhető meg, hogy bemennek a lakásba, és soha nem húzzák le a cipőjüket, sőt egyesek lazán még az ágyra is felhuppanak a kinti cipőjükben.

Nem csak az amerikaiakra, de az angolokra is jellemző ez a szokás. A kanadaiak teljesen más okból nem húzzák le a cipőjüket, mint a többiek. Ők nagyon sokat közlekednek taxival, vagy szinte ajtótól-ajtóig saját autóval mennek, éppen ezért gyakorlatilag alig éri a lábuk a földet. Ha véletlenül közlekedési eszközre szállnak, az is olyan alapos fertőtlenítésen ment keresztül, akárcsak egy patika.

Figyelembe véve, hogy az amerikaiak nagyon keveset járnak gyalog, még egyáltalán nem indokolt, hogy cipővel járjanak a lakásban. És mégis megteszik, miért? A válasz egyszerű: az utcákat állandóan mossák, sőt, egy ideje már nem csak tiszta vízzel, hanem speciális fertőtlenítőszerekkel is.

Egy másik fontos dolog az, hogy az utcák és a csatornahálózat nagyon jól meg van tervezve Amerikában. Amikor esik, akkor nem áll a sár és a víz a járdán, hanem szépen másodpercek alatt elfolyik, szinte nyomát sem látni a piszoknak. Nagyon sok a zöldövezet, ami felfogja a vizet, és nem engedi, hogy ráfolyjon az utcára.

Az amerikai lakásokban igen kevés a textil, nem nagyon használnak szőnyeget, így sokkal könnyebben, gyorsabban és higiénikusabban tudnak takarítani. Ha szőnyeget vásárolnak, akkor a kis és könnyen mosható darabokat részesítik előnyben.