Amikor az 5 “kelta nő” énekelni kezd, a légy sem zümmög a levegőben!

Chloë Agnew, Lisa Kelly, Máiréad Nesbitt, Hayley Westenra és Méav Ní Mhaolchatha alkotja a híres Celtic Woman nevű együttest. Az öt hölgy stílusát nagyban meghatározza a származása: mindannyian ír gyökerekkel rendelkeznek, ez a jellegzetes hangzásvilág pedig rá is nyomta a bélyegét a saját dalaikra.

Amikor az 5 “kelta nő” énekelni kezd, a légy sem zümmög a levegőben!

Karrierje során a Celtic Woman nemcsak önálló szerzeményeket énekel, hanem minden idők legnagyobb slágereit is színpadra viszi, felruházva természetesen a tőle megszokott stílusjegyekkel. Az alábbi videóban is egy ilyen páratlan eseménynek lehetünk szemtanúi: a nők Josh Groban legszebb felvételét, a You Raise Me Up című dalt éneklik, elbűvölő hangon.

A dal tökéletesen kiaknázza a „kelta nők” hangi adottságait, az érzékiség és a szenvedély pedig, ami az öt nő előadásából árad, teljesen magával ragadta a Slane Castle előtt egybegyűlt közönséget. Az együttes tagjai a hangszereiket is megszólaltatták, ezzel fokozva az érzelmi szálat.

Chloë, Lisa, Máiréad, Hayley és Méav közti összhang lebilincselő, nem csak a játékukban, hanem az éneklésben is. Elegáns, kifinomult és színvonalas produkcióval ajándékoztak meg bennünket, amire a zárójelenetben betoppanó kórus helyezte fel a koronát!

Forrás