A varázslatos kék tea, ami mindenkit ámulatba ejt – nem csak szemet gyönyörködtető, hanem számos jótékony hatással is rendelkezik!

Unod már, hogy a szupermarketekben kapható teák íze egytől-egyig ugyanolyan, azaz semmilyen. Sajnálod a pénzed a drága teaházakra pazarolni, ha ki szeretnél próbálni valami igencsak különleges főzetet?

A legtöbb ember teakultúrája megáll a fekete-, zöld-, vagy gyümölcsteáknál. Viszont ha valami különlegesre vágysz, akkor mindenképp ki kell próbálnod ezt a csodaszép mélykék teát, amely nem tartalmaz koffeint, és ami a legjobb,még színváltásra is képes.

A pillangóborsóvirág-tea (Butterly Pea Flower tea) Délkelet-Ázsia egyik lenyűgöző őshonos növényéből készül, amely a Fabaceae növények családjába tartozik.

A növény maga leginkább a kamillához hasonlítható, hiszen a kamillatea esetében is a növények apró virágaiból készítünk főzetet. Hazánkban még nem olyan ismert ez a növény, de Thaiföldön és Vietnámban szinte minden egyes nap fogyasztják az ebéd után.

Ha rátöltjük a szárított virágokra a forró vizet mélykék színű főzetet kapunk, amelyet kedvünkre könnyedén továbbszínezhetünk és mindez a jó öreg pH-szint módosításával jöhet létre. Csepegtessünk pár csepp citromlevet a teánkba és a kékből rögtön lilás árnyalatot kapunk, minél több citromlevet adunk a folyadékhoz, annál inkább ciklámenesebb hatást érünk el. A gyerekeket egyenesen le lehet venni a lábukról ezzel a trükkel!

A zöld teához hasonlóan a pillangóborsóvirág-tea is tele van antioxidánsokkal, és kutatások eredményei szerint a bőr öregedési folyamataival szemben is hatékonyan felveszi a harcot. Hatóanyagai megszüntetik a szervezetben fellelhető gyulladásokat.

A pillangóborsóvirág-tea nullkalóriás, így bármilyen diétába könnyedén beilleszthető. Az ajurvedikus gyógyászat már évszázadok óta nyugtatóként alkalmazza, mivel segít csökkenteni a stresszt és a szorongást.

A pillangóborsóvirágot viszont nem csak teaként dolgozhatjuk fel, hanem desszertek és különböző fogások izgalmas eleme is lehet. Használhatjuk színezésre, díszítésre, vagy magát a virág fejét akár olajban kisütve köretként is tálalhatjuk.

Te próbáltad már ezt a mesésen kék teát?