10 dolog, ami azért történik mert mindig erős voltál, de most fáradt vagy…

Mert elfárad, és ilyenkor az “erőben” zavar keletkezik.

Az első, hogy sokkal kevesebb dologra veszed rá magad, mint eddig. Ha folyamatosan úton voltál (barátok, munkahely, szülői ház) és most nem tudsz elindulni, akkor elfáradtál. Sokkal több időt vesz igénybe, hogy feldolgozd, ami körülötted történik.

A második, hogy többet beszélsz az érzéseidről. Ha valaki megkérdezi hogy, hogy vagy elmondod. Nem intéze el egy “köszi”-vel.

A harmadik, hogy szinte egyáltalán nem vagy toleráns, és hamar dühbe is gurulsz. Egy kellemetlen bolti eladó, egy rosszul kanyarodó autó… Amire eddig legyintettél, vagy mosollyal válaszoltál most annyira feldühít, hogy néha kiabálsz is.

A negyedik, hogy segítséget kérsz. Ha valamivel nem boldogulsz nem futsz neki tizenötször, mint korábban. Megkérsz egy kollégát, ismerőst, vagy barátot, hogy nyújtson kezet.

Az ötödik, hogy még magadnak is idegen vagy. A másik oldalon szoktál lenni, te segítesz másoknak, te vagy, aki türelemre int. Most azzal ismerkedsz, hogy milyen, amikor egy másik önmagad vagy.

A hatodik, hogy ezzel a többi ember is így van. Kicsit furcsán néznek rád, azt hiszik, már nem kedveled őket. Nem tudsz ott lenni száz százalékosan mások mellett, mert egy olyan problémával bajlódsz, amit még te sem bogoztál ki egészen.

A hetedik, hogy keresed az okát, de nem találod. Nem volt egy “bizonyos” pont, ahol elakadtál az életeddel, csak egyszerűen … nos, elfáradtál. Lassan jött, szinte észrevételnül fogyott el az energiád. Tudod, hogy szünetre van szükséged, meg kell találnod a módját.

A nyolcadik, hogy elkezded megkérdőjelezni azt, ahogy eddig álltál a dolgokhoz. Biztos, hogy eléggé odafigyeltél magadra? Biztos, hogy olyan emberekkel vetted körül magad, akik eléggé támogatnak? Biztos, hogy NEM próbálsz meg mindenkinek megfelelni?

A kilencedik, hogy rájössz arra, hogy egyáltalán nem baj, ha az ember néha elesett, vagy törékeny. Nincs semmi baj azzal, ha néha elfáradunk, hogy begubózunk, hogy segítséget kérünk. Ettől (is) emberek vagyunk…

A tizedik, hogy tudod, ez csak egy átmeneti állapot, de mivel nem harcolhatsz az ellen, hogy most szomorú, elesett, vagy gyenge vagy, inkább hagyod, hogy ez az állapot (is) átfollyon az életeden. Nem mutatod másnak magad, mint ami vagy, nem akarsz úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Tisztában vagy vele, hogy előbb vagy utóbb ez az állapot is a múlté lesz… Forrás