“Túl sokat beszélünk, keveset szeretünk, de annál többet gyűlölködünk!” – őszinte szavak, amelyek a lelkedig hatnak

Most következzen pár őszinte gondolat azokról a dolgokról, amelyek igazán számítanak az életben.

“Széles utak, autópályák épülnek, csak az emberek látóköre egyre szűkül, az okostelefonok, -órák is népszerűbbek, mint valaha, mégis egyre több a tudatlan, ostoba ember.

Egyre több pénzt költünk, de mégis kevesebbek vagyunk, és talán boldogtalanabbak. Egyre nagyobbak a házak, amelyben élünk, de kisebbek lesznek a családok. Az oktatás színvonala sokkal magasabb, mint 50 évvel ezelőtt, mégis, egyre kevesebb a jóeszű gyerek. Azonban egyre több a szakértő minden területen, de ez azzal is jár, hogy egyre több probléma vesz körül bennünket. Egyre magasabb szintű egészségügyi ellátásban van részünk, mégis sokkal többen küzdenek valamilyen krónikus betegségben.

Egyre több alkoholt iszunk, a dohányzás mértéke sem csökken, mindig sietünk, gyorsan megharagszunk, kevesebbet nevetünk, többet nézzük a tévét, és kevesebb időt fordítunk az elmélyülésre, imádkozásra, meditálásra. Egyre több mindent csinálunk, de egyre kevesebb minőségi dolog születik, sokkal többet tervezünk, mint amit sikerül megvalósítanunk.

Megtanultunk sietni, rohanni, de egyre kevésbé vagyunk türelmesek, várni pedig egy pillanatig sem szeretnénk semmire, mindent most akarunk megszerezni. Ahogy egyre több pénzt keresünk, egyre több a válás, a szétment család.

“Túl sokat beszélünk, keveset szeretünk, de annál többet gyűlölködünk! Egyszerűen ez az igazság!”

Ezért most íme, pár jótanács!

Törődj többet a családoddal, tölts több időt a szeretteiddel, öleld meg őket gyakrabban, mert nem lesznek az idők végezetéig veled.

Mond ki “szeretlek”, azoknak a személyeknek, akik igazán fontosak számodra.

Ne feledd: az ölelés, a kedvesség, a puszi, a legjobb békülési módszer, ezért alkalmazd.

Szakíts időt a szeretetre, fogd meg a párod kezét, figyelj oda rá, beszélgess vele, oszd meg a gondolataidat vele. Forrás