Sírt a meghatottságtól az 50 év után kiszabadított elefánt

strong>Rajut, az indiai elefántot kiskorában, 50 évvel ezelőtt ejtették fogságba orvvadászok. Az állat az utóbbi időben csak műanyagot és papírt evett, valamint azt, amit a turisták adtak neki. Rajut néhány napja szabadították ki fogságából, örömében sírt.

sirt-az-elefant

Az állatnak közel 30 tulajdonosa volt, és a fogvatartáshoz használt láncok, tüskék borzalmas sebeket okoztak. Nem beszélve az ezek miatt kialakult köszvényről, ami szintén folyamatos fájdalmat okozott. Az elefántot a Wildlife SOS Alapítvány munkatársai szabadították ki rendőrségi támogatással, miután a bíróság kimondta, hogy a tulajdonosa kínozza Rajut.

Az Independent szerint az elefánt szabadulása után rengeteg gyümölcsöt megevett, és óráknak kellett eltelnie, amíg a szakembereknek sikerült a bizalmába férkőzniük, csak ezután sikerült felterelni a teherautóra. Pooja Binepal, az alapítvány munkatársa elmondta, a kollégáival együtt megdöbbenve látták, hogy az elefánt sír a kiszabadító akció alatt, és teljesen felfogta, hogy mi történik vele. A szakember szerint az elefántok intelligens állatok, és az is bizonyítást nyert, hogy éreznek bánatot. Binepal szerint elképzelhetetlen, hogy min mehetett át az állat az elmúlt fél évszázadban.

Az elefánt és az alapítvány szakemberi együtt könnyeztek, amikor a kiszabadulás után két nappal, 45 kínzó perc alatt levágták az elefántról a húsába mélyedt láncokat és tüskéket. Raju jelenleg a Wildlife SOS menhelyén van más sorstársaival, ahol a szakemberek mindent megtesznek, hogy begyógyítsák testi, lelki sérüléseit.

Forrás