Így ültesd egymás mellé a zöldségeket a kertbe, hogy bőséges termésed legyen

Hogyan párosítsuk ültetéskor a konyhakerti növényeket a bő termés érdekében?

A szépen és gondosan elrendezett konyhakert nem csak esztétikai szempontból nyújthat szemet gyönyörködtető látványt számunkra. Ha ugyanis előrelátóan megválogatjuk, hogy melyik növényt melyik mellé ültetjük, akkor ezek kölcsönösen támogatni tudják egymást a fejlődésben, nekünk pedig bőséges termést hoznak.

Egyik ilyen praktika, hogy a kapor mellé mindig a sárgarépát és a káposztát ültessük, mivel a kapor megvédi a másik két zöldséget a gyökerükre lerakódó kártevő petéktől.

Köztudottan jól passzol íz világában a paradicsom és a bazsalikom, és e két növény a konyhakertben is bő terméssel hálálja meg számunkra, ha egymásmellé ültetjük őket.

Talán nem is gondolnánk, de a hagyma, a fokhagyma és a snidling nagyon jól érzi magát a rózsák társaságában, hiszen intenzív illatukkal megvédik a virágot a kártevőitől.

Az intenzív illatnál maradva, a menta ugyancsak távol tartja a paradicsom és a káposzta kártevőit, amellett, hogy nyáron frissességét adja a nagy melegben a hűsítő limonádénknak.

Egy másik szerencsés párosítás a babé és a brokkolié. Arra azonban vigyázzunk, hogy a zsályát, soha ne ültessük az uborka közelébe, viszont a rozmaring, a káposzta és a sárgarépa társaságát kimondottan kedveli.

Nem utolsó sorban, ha a paradicsom mellé csombort ültetünk, ez utóbbi aromája odavonzza a méheket, amelyek elősegítik a paradicsom virágjainak minél jobb beporzását, ezzel bő termést eredményezve számunkra.