Nepálban minden évben van egy fesztivál, amely köszönetet mond a kutyáknak, hogy a barátaink

Nem hiába nevezzük a kutyát az ember leghűségesebb barátjának, a négylábú házikedvenc méltán kiérdemelte ezt a tisztséget! Feltétel nélküli szeretetet adnak, hűségesek és minden pillanatban emlékeztetnek arra, hogy az élet számtalan csodálatos pillanatot tartogat!

Kutyának nagyon jó dolog lenni Nepálban, az ottlakók különös tiszteletüket azzal is kifejezik, hogy egy napot annak szentelnek, hogy a kutyákat megünnepeljék. Na nem úgy, mint nálunk, hogy tudomásul vesszük, hogy ma van az állatok világnapja, és egyet legyintünk rá, hanem ott igazi nagy ünnepséget rendeznek, ami csak a kutyákról szól.

Évente egyszer, november elején, Tihar-ünnepén a kutyákat virágfüzérekkel díszítik, és színes porokkal szórják be őket. A fények ötnapos ünnepének első három napján az állatokat ünneplik: a varjút, mint az emberek hírnökét, a tehenet, mint a gazdagság és a szerencse istennőjének reinkarnációját, és a kutyát, mint a ház őrzőjét, az ember legjobb barátját.

A kutyák ezen a napon kiváltképp különleges tiszteletnek örvendenek, a homlokukon lévő piros festékpötty azt jelzi, hogy az állat egy szent lény. Az ünnepségen nem csak a háziállatként tartott ebek, hanem a kóbor kutyák is részt vesznek, mindenikük jobbnál-jobb falatokban részesül.

Forrás