Kandírozott eper, hihetetlenül finom és egy szempillantás alatt elkészíthető!

Az eper az egyik legfinomabb gyümölcs, de nem csak finom hanem nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Vitaminokban, rostokban és antioxidánsokban gazdag gyümölcs, ezért javallott a fogyasztása, hiszen több mint 50 jótékony hatóanyagot tartalmaz.

Az epret fogyaszthatjuk nyersen, vagy készíthetünk kompótot, lekvárt belőle aki szereti annak pedig, a kandírozott epret ajánljuk. A kandírozott eper elkészítéséhez egy sűrű cukros szirupot kell készítenünk amelyben addig főzzük a gyümölcsöt, ameddig majdnem áttetsző színű lesz. A kandírozott epret fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk desszertek, krémek, sütemények, fagylaltok készítésénél.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper,
  • 800 g cukor,
  • 1 l víz.

Elkészítés:

Olvasszuk fel a cukrot a vízben, tegyük fel főni, csak addig melegítsük, amíg elkezd főni, majd tegyük bele az epret és főzzük 20 percig. A 20 perc elteltével öntsük egy szűrőbe az epret és hagyjuk jól lecsepegni. Az epret rakjuk egy tepsibe és tegyük be az előmelegített sütőbe, 180 fokon 35-45 percig hagyjuk a sütőben, amíg megszárad de vigyázzunk, meg kell őriznie a rugalmasságát, majd rakjuk befőttesüvegekbe, zárjuk le és tegyük a kamrába. Jó étvágyat!