Ha egy nő úgy dönt, hogy kilép egy kapcsolatból, semmi sem veheti rá, hogy meggondolja magát

A nők feltétel nélkül szeretnek és hajlandók bármilyen akadállyal megküzdeni, hogy végül boldogok lehessenek egy kapcsolatban. Azonban amikor egy nő úgy dönt, hogy nem érdemes tovább küzdeni egy kapcsolatért, és eldönti, hogy kilép belőle, semmi nem állíthatja meg ebben.

A nők sokszor még akkor is elszántan küzdenek egy párkapcsolatért, ha a párjuk nem a megfelelő módon bánik velük. Ha már megtaláltad az igazit, figyelj rá, hogy megmutasd neki, mennyire fontos neked, és mennyire tiszteled őt.

Mert ha úgy dönt, hogy távozik, akkor már nem gondolja meg magát, nem fordul vissza. Ebben a helyzetben a következő 5 gondolat fordul meg egy nő fejében:

Túl sokáig volt magányos

Mindig kettőn áll a vásár, vagyis mindkét félre egyaránt szükség van, hogy egy kapcsolat működjön, és ha egy nőnek egyedül kell megküzdeni a párkapcsolatáért, nem telik sok időbe, hogy ráébredjen, nincs más lehetősége, mint kilépni abból.

Ha a férfi nincs jelen fizikailag és érzelmileg egyaránt, akkor nincs értelme, hogy továbbra is egy párt alkossanak. Természetesen nem kell minden percben a rendelkezésére állnia, de a nőnek tudnia kell, hogy a párja támogatja és szereti őt.

Randi Gunther, aki több mint 40 éve klinikai pszichológus és házassági tanácsadó, a következőket mondja:

„Ennek mindkét irányban meg kell történnie. Mind a férfiaknak, mind a nőknek külön-külön meg kell találnia az egyensúlyt a függetlenségre való igény és az elkötelezettségre való hajlandóság között. Ezután, mint teljes értékű személyiségek, képesek lesznek kialakítani egy kapcsolatot, ami több mint az egyes részek összege. Az elkötelezett partnerek, akik hajlandóak harcolni az innovatív megoldásért, megtalálják az utat.”

Már nem szeretik őt

A legjobb ajándék, amit csak adhatsz egy nőnek az, hogy szereted. Ezt ő is viszonozni fogja, és még jobban bánik majd veled. Egy hűséges nő értékelni fogja, amit iránta érzel, és veled marad jóban-rosszban.

Túlságosan magától értetődőnek vették a jelenlétét

Justice Schanfarber tanácsadó és Hakomi terapeuta szerint:

„A nők számos okból távozhatnak, de van egy ok, ami különösen kísért engem, és szeretném, ha a férfiak megértenék ezt: A nők azért távoznak, mert a férfi nincs jelen. Dolgozik, golfozik, számítógépes játékokat játszik, TV-t néz, horgászik, és még sorolhatnánk. Ezek a férfiak nem rossz emberek. Jó emberek. Jó apák. Eltartják a családjukat. Rendesek, kedvelhetők. De túlságosan magától értetődőnek veszik a feleségük jelenlétét. Nincsenek jelen.”

Ha egy nő nem kapja meg, amire vágyik, annak ellenére, hogy mindent megtett azért, hogy a kapcsolat működjön, akkor végül kisétál az ajtón. Végül úgy dönt, az a legjobb, ha távozik, mert nem érdemes maradnia.

Tudja, hogy jobbat érdemelne

A nők tisztában vannak a saját értékeikkel, ezért amikor nem úgy bánnak velük, ahogy megérdemelnék, véget vetnek a kapcsolatnak. Szükségük van rá, hogy növekedni, tanulni, szeretni tudjanak, és ha a partnerük nem értékeli őket, akkor inkább a saját boldogságukat választják, ahelyett, hogy folyamatosan azért küzdenének, hogy megkapják azt a figyelmet, amit megérdemelnek.

Semmi oka nincs rá, hogy maradjon

Ha már minden tőle telhetőt megtett, de a kapcsolat továbbra is toxikus, és nem érzi magát boldognak, akkor nem marad tovább. Bármilyen nehéz is legyen, a nők kilépnek egy kapcsolatból, ha úgy gondolják, nincs rájuk szükség, vagy nem szeretik őket.

Végezetül pedig fogadd meg Mr. Schanfarber tanácsát:

„Ha úgy gondolod, valóban jelen vagy a feleséged mellett, próbáld meghallgatni őt. Elkalandoznak közben a gondolataid? Figyeld meg. Ha ránézel, milyen mélyen látsz a lelkébe? Nézd meg alaposan. Találkozzon a pillantásotok, és nézz a szemébe a szokásosnál hosszabb ideig, tovább, mint ameddig kényelmes lenne. Ha megkérdezi, hogy mit csinálsz, mondd azt neki: Megpróbálok beléd látni. Látni akarom, mi van benned legbelül. Kíváncsi vagyok rá, ki vagy te. Ennyi idő után is minden nap látni szeretném, hogy ki vagy.”