Egy hódmezővásárhelyi kisfiú, akit később az egész ország megismer…

Egy különleges, de így utólag visszanézve – szomorú élet volt az övé…

Pami volt a beceneve, és eredetileg orvos lett volna belőle, ha az az életpálya győzött volna, amit szülei – akik pedagógusok voltak – kijelöltek számára.

De elkezdett zenét tanulni, és zongoratanárnője felfedezte benne a tehetséget.

12 éves volt, amikor 1947-ben Kollár Pál, a szegedi konzi igazgatója felvette az iskolába, itt aztán 4 év múlva menetrendszerűen végzett i.

Ő hódmezővásárhelyi születésű, ekkor költöztek aztán fel Budapestre, s mindezt azért, hogy fiúk megfelelő oktatást kaphasson, tehetsége teljes mértékben kibontakozhasson.

A Nagymező utcai Zenei Gimnázium padjait koptatta, majd ez után a Zeneakadémia következett,

később pedig az Országos Filharmónia szólistája, zongoristája lett. Készítette diplomamunkáját, ehhez viszont szükség volt egy tanítványra is, aki különös véletlen folytán épp Presser Pici lett.

Diplomázott, majd beutazta szinte az egész világot – nem volt gond

a kommunikáció, hisz lényegében anyanyelvi szinten beszélt 7 nyelven. Amúgy tudtad, hogy a jó hallás hozzásegít a nyelvtanuláshoz?

Második lett a Liszt-Bartók Zongoraversenyen, kezdett beindulni karrierje, aztán az egész tervet szétrombolta egy ízületi gyulladás.

Megélhetési problémái voltak, de aztán jött a Televízió, néhány év alatt országosan ismertté vált, és olyan műsorok fűződtek nevéhez, mint a hetvenes évek Szilveszteri műsorai, vagy a Szeszélyes évszakok…

Sajnos élete akkor tört derékba, amikor  édesanyja meghalt. Egyszerűen nem tudta feldolgozni, túlságosan kötődött hozzá.

Betegségek is kínozták, lelki problémák is rátelepedtek, keringési problémái lett, és egy rynophyma nevű betegség is is megtámadta.

Megműtötték ugyan, de igazából sosem épült fel teljesen. Egy ideig látott célt maga előtt, aztán elvették műsorát, innentől teljesen kicsúszott lába alól a talaj.

Végül egy barátja fogadta magához.

Végbél daganatot diagnosztizáltak nála, visszavonult a nemrégen újra kezdett Szeszélyes évszakok műsorvezetésétől is, végül Hospice  gondozóházban hunyt el.

Ő volt Antal Imre – Erkel-díjas zongoraművész, televíziós személyiség, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa. Forrás