Az ifjú pár megvett egy 20 éve üresen álló templomot. A barátaik eleinte csak nevettek rajtuk, de földbe gyökerezett a lábuk, amikor meglátták belülről!

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy több mint 200 évvel ezelőtt felszentelt otthonban élnek… Bár az is igaz, hogy felteszem sokan egyet fognak érteni, ha azt mondom, én nem is szeretnék egy templomban lakni, mert annak más a rendeltetése. Ennek ellenére el kell ismernem, hogy gyönyörű lett belülről a lakássá alakított templom.

A fiatal pár egy már 20 éve üresen álló templomot vásárolt meg, egészen pontosan a Nagy-Britanniában Kyloe településen található, Szent Miklós templomot.

Az épületet 92 000 £-ért vették meg, és kb. még három és félszer ennyit költöttek el a felújításra, a templom alapvető jellegzetességeit azonban megőrizték, így egy rendkívül hangulatos otthont alakítottak ki.

Megmaradtak a padok, illetve a templom jellegzetes falépcsője, amely most már nem a karzatra, hanem a könyvtárszobába vezet.

A ház, mint ahogyan sejthetjük is, egyáltalán nem kicsi: abban két szoba, négy hálószoba, két fürdőszoba, kettő konyha, valamint egy óriási nappali található.

Mi a magunk részéről nem laknánk templomban, de mindenkinek ízlése szerint, a belső kialakítás valóban szemet gyönyörködtető lett.