A legtöbb ember kudarcot vall az alábbi feladvánnyal! Te megtalálod a képen a kutyát?

Sok embert lenyűgöznek a rejtvények, hiszen nem csak szórakoztatóak, de a kognitív funkciókat is frissen tartják! Egy-egy ilyen rejtvény egyszerre kihívás az elme, a szem, és az intuíció számára is. Ha te is szereted a különleges képrejtvényeket, az alábbi feladatot neked ajánljuk!

John Krantz, az Indianai Hanover Főiskola pszichológusa szerint: “Érzékszerveink csodálatos rendszerben működnek. Ha úgy vesszük a világot, ahogy van, akkor hiányozni fog az összes bonyolultság mögött mindaz, amire szükség lenne, hogy megtörténjen a csoda”.

Ha összetett megoldásokban gondolkodunk, és megpróbálunk egy kicsit a dolgok mögé nézni, akkor fejlődik a memóriánk, jobb lesz a problémamegoldó képességünk, nő az intelligencia szintünk, és csökken a demencia, az Alzheimer-kór kialakulásának esélye.

Mit látsz elsőre az alábbi képen?

Az emberek nagy része pár perc megfigyelés után is arról számol be, hogy a képen egy üres pad látható a parkban. Van azonban egy kutya a képen, rájössz, hogy hol? Ha továbbra sem látod a kutyát, segítünk egy kicsit, nézd meg a felnagyított képet! Na most sikerül megtalálnod a kutyát?

Ha még most sem találtad meg, és úgy gondolod, hogy feladnád, akkor megmutatjuk a megoldást!

Ugye mennyire egyszerű, és milyen könnyen észrevehető helyen bújt el a kutyus?