Így válaszolj, amikor valaki azt mondja neked: „Köszönöm!” (energetikai megközelítés)

Úgy gondolom, hogy a tudatosság szintjét apró cselekedetekkel növelhetjük a világban. Képzeld csak el, mi lenne, ha a Földön élő összes ember csupán egyetlen téglával hozzájárulna egy épület felépítéséhez. Képzeld csak el, milyen hatalmas épületet hozhatnánk létre 8 milliárd tégla felhasználásával. Végül mindenki élvezhetné az épület nagyszerűségét és pompáját. És ezt a hatalmas épületet végső soron az egyes emberek kicsi, erőfeszítést nem igénylő hozzájárulása alkotná meg, hiszen mindenkinek csak egy téglát kell adnia. Egy apró gesztussal és minimális erőfeszítéssel valami egészen csodálatosat építhetnénk fel.

Éppen ezért, azt javaslom, tégy egy apró gesztust, és adj harmonikus választ, valahányszor valaki azt mondja neked: „köszönöm”.

Először is, nézzük meg, hogy válaszolsz te, amikor valaki köszönetet mond neked. Mivel ez automatikus válasz, az alábbiakban felsoroltam néhány lehetséges variációt. Képzeld el, hogy valamiért őszinte köszönetet mondtam neked. Az alábbi lehetőségek közül, melyikkel válaszolnál?

a.) örömmel (örömömre szolgált);
b.) nincs mit;
c.) semmiség;
d.) szívesen;
e.) én is köszönöm;
f.) egyik sem ezek közül;

Nem baj, ha különböző helyzetekben különböző válaszokat adnál. Többet is kiválaszthatsz a fenti válaszok közül. A felsorolt válaszok mindegyikének van egy energetikai alapja, amelyet az alábbiakban részletezni fogok.

Hogy válaszolj, amikor valaki azt mondja neked: „köszönöm” (energetikai megközelítés)

Mindenekelőtt szeretnék rámutatni, hogy az, ahogyan mostanáig válaszoltál, ha valaki köszönetet mondott neked, nem helyes vagy helytelen. A felelet, amit ilyenkor adsz, egészen egyszerűen egy választás. A válaszoddal azonban valamilyen irányt adsz a feléd áramló energiának. A szó energia.

„A szó energia. Minden, ami körülvesz bennünket energia, és ez alól a szavak sem kivételek. Sőt, a szavak az energia elsődleges formái.

Nem kell sokat gondolkodnunk ahhoz, hogy megértsük, miért is van ez így.

Amikor kimondasz egy szót, kiadsz egy hangot. A hang rezgést jelent, a rezgés pedig energia. Minden alkalommal, amikor megszólalsz, energiát szabadítasz fel. Remélem, érthető volt ez a levezetés: szó > hang > rezgés > energia. Azt szeretném, ha ezen a ponton tudatosítanád, minden alkalommal, amikor beszélsz, energiát bocsátasz ki a külvilágba.”

Hasonlóképpen, minden alkalommal, amikor valaki beszél hozzád, energiát irányít feléd. Minden köszönetnek, amit neked mondanak, megvan a maga sajátos energiája. Erre az energiára adott válaszod alapján pedig a következő helyzetek fordulhatnak elő:

  • blokkolod (gátolod) az energiát;
  • elfogadod;
  • elfogadod és visszatükrözöd azt;

Most, hogy a lehetőségek világosak, az alábbiakban külön részletezem őket.

1. Az energia blokkolása

Ez történik, amikor egy köszönömre azt válaszolod, hogy: b. nincs mit, vagy c. semmiség.

A képen látható kék nyíl egy harmonikus energiahullám. A „köszönöm” szó rezgése magas. Ezért nem alkalmas válasz a „nincs mit”, vagy a „semmiség”, ezekkel ugyanis felhúzol egy falat magad elé. Magas rezgésű energia tart feléd, de te úgy döntesz, hogy meggátolod abban, hogy elérjen. Miért tennéd ezt?

Sokan azért tesznek így, mert nem szeretik, és nem tisztelik saját magukat. Tanuld meg hálásan elfogadni, ha valaki felajánl neked valamit, legyen szó akár egy egyszerű köszönömről, egy szelet süteményről, egy pénzösszegről, egy mosolyról, vagy bármi másról. Semmi sem történik véletlenül. Fogadd örömmel a feléd küldött energiát. Ne feledd, hogy te vonzottad be ezt az energiát, viselkedj ennek megfelelően.

2. Az energia elfogadása

Ez történik, amikor azt válaszolod egy köszönömre, hogy: a. örömmel, vagy d. szívesen.

Így kimutathatod, hogy nyitott vagy rá, hogy befogadd a feléd irányított energiát.

Ha így válaszolsz, amikor valaki köszönetet mond neked, gratulálok. Ez azt jelenti, hogy nyitott vagy másokkal szemben, ez pedig nagyszerű dolog.

Ki merem jelenteni, hogy az emberek 99%-a ezen a két módon reagál, vagy elfogadja, vagy elutasítja az energiát. De valami igazán varázslatos dolog egy harmadik helyzetben történik.

3. Az energia elfogadása és visszatükrözése

Ez történik, ha így válaszolsz: e. „én is köszönöm”. Ebben az esetben bezárul egy hurok. Ez a válasz lehetővé teszi az energia számára, hogy azt tegye, ami leginkább a természetéhez tartozik, azaz mozgásban maradjon.

Masaro Emoto is akkor kapta meg a legcsodálatosabb vízkristályt, amikor annak tartályára a „Szeretet és hála” feliratú címkét ragasztotta. Miért? Mivel a hála mintegy a szeretetre adott válaszként érkezik. Ha a szeretet és a hála ugyanabban a kontextusban jelennek meg, a kör harmonikusan bezárul.

Közted és bármelyik másik ember közt a Földön finom, alig érzékelhető kapcsolat van. A világon minden összekapcsolódik mindennel. Ha köszönömmel válaszolsz egy köszönömre, azzal harmonikusan bezárod a kört. Ilyenkor egy már létező kapcsolatot használsz fel ahhoz, hogy maximálisra növeld az eredetileg feléd irányított energiahullámot.

Az egészben az a legcsodálatosabb, hogy nem veszítesz semmit, sőt, megsokszorozod azt, amit kaptál.

Még egy gondolat lezárásként

A cikk elején elmondtam, hogyan lehet a tudatosság szintjét apró cselekedetekkel növelni az emberekben. Látszólag jelentéktelen cselekedetek, amiket azonban jelentős számú ember végez el, minden alkalommal figyelemre méltó eredményre vezetnek.

Ezért azt javaslom, hogy mától kezdve, ha valaki köszönetet mond neked, te is hasonlóképpen válaszolj, és ezáltal erősítsd fel a kapott energiát. Hagyj fel azzal, hogy elutasítod a feléd irányított energiát. Mától kezdve fogadd el, és sokszorozd meg azt.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, így segíthetsz nekik is harmóniát hozni az életükbe egy egyszerű gesztus révén.