Azok az emberek, akik folyton panaszkodnak, leszívják az energiáidat!

Mindenkinek vannak problémák az életében, van, akinek kevesebb, van, akinek több, viszont vannak olyan típusú személyiségek, akik észre sem veszik a jó dolgokat az életben, csupán a rosszra koncentrálnak. Ők azok, akik állandóan csak panaszkodnak!

Ha egy ilyen ismerősöd van, biztosan te is többször érezted már, hogy egy-egy találkozás után teljesen rosszkedvűvé, erőtlenné válsz, és olyan leszel, mint egy kifacsart mosogatórongy.

A problémával teli ember szeretne megszabadulni a benne lévő feszültségtől, szeretne biztató szavakra találni, de a folytonos panaszkodás elszívja a hallgató fél energiáját. Ha te vagy az a jóbarát, aki mindig meghallgatja a panaszokat, hozzá bármikor lehet fordulni egy-két jó szóra, akkor itt az ideje, hogy változtass a hozzáállásodon.

A sok panasztól és problémamegoldástól csak feltelsz negatív energiával. Ez persze nem azt jelenti, hogy soha senkit ne hallgass meg, aki bajban van, de ha valaki állandóan csak panaszkodik, és semmit nem tesz azért, hogy változtasson az életén, akkor te sem fogsz tudni segíteni rajta. Fontos, hogy tanuld meg helyesen kezelni a panaszkodós embereket!

A panaszkodós emberek állandóan az áldozat szerepét játsszák, mindenkinek panaszkodnak, de semmit nem tesznek azért, hogy megváltozzon az életük.

A panaszkodást tudatosan vagy tudatalatt a manipulálás eszközeként használják. Céljuk a bűntudatkeltés, az együttérzés kicsikarása, szánalomkeltés, a felelősség áthárítása. Még, ha nem is látod konkrétan, hogy milyen hatással vannak rád, azáltal, hogy próbálsz helyettük gondolkodni, és teljes mértékben beleéled magad a problémájába, átveszed a negatív érzelmeket, feltelsz negatív energiával, lemerülsz, elveszíted az életkedvedet.

A frusztráció, a bűntudat és a szomorúság, olyan hormonális változást eredményez, mely következtében könnyen kialakulhat érzelmi ingadozás, csökken a problémamegoldó képesség és a koncentráció.

Hogyan kell viselkedni azokkal az emberekkel, akik mindig csak panaszkodnak?

1. Próbáld megtartani a két lépés távolságot

Amennyire csak lehet tartsd távol magad a panaszkodó emberektől, hiszen ez a magatartásforma egyáltalán nem lesz jó hatással az életedre. Minél kevesebbet hallgatod őket, annál nagyobb védelmet biztosítasz magadnak a negatív energiákkal szemben.

2. Mindenki a saját problémáját kell megoldja

Mondd el az állandóan panaszkodó ismerősödnek, hogy teljes mértékben megérted, de mindenki saját maga kell megoldja a problémáit. Utalj arra is, hogy számos probléma pontosan a negatív hozzáállása miatt születik. Vigyázz, hogy ne éld át túlságosan a helyzetet, mert akkor könnyen átveszed a negatív energiákat. Mondd el, hogy itt az ideje, hogy lépéseket tegyen a saját élete megváltoztatása érdekében.

3. Ne mutass együttérzést

Abban a pillanatban, amikor a panaszkodós ember elérte a célját, te gyorsan megoldást keresel az ő életének a problémáira, és ezzel máris átvetted a negatív energiákat, hiszen beleképzelted magad a helyzetbe. Nem kell folyton olyan problémákat megoldanod, amihez semmi közöd, éld a saját életed.

4. Állíts fel korlátokat!

Nyugodtan szólhatsz akár beszélgetés közben is, hogy nem vagy kíváncsi több negatív történetre, és nem kell belemenni túlságosan minden részletbe. Ha belefáradtál, hogy minden nap ezt hallgasd, akkor szólj, hogy már tovább nem bírod.