A reszketeg idős bácsi küszködött a fizetéssel a pénztárnál. A pénztáros viszont egyáltalán nem úgy reagálta le, mint azt mindenki várta:

Sajnos az utóbbi évtizedekben felgyorsult a világ, és egyre kevésbé jellemző az emberekre a türelem: már sem önmagunkkal, sem pedig embertársainkkal nem vagyunk többé elég toleránsak…

Érdemes azonban tudatosan is elsajátítanunk ezt a nemes emberi erényt, mert nagyon megkönnyíti az életünket, és mások számára is sokkal kellemesebb körülményeket teremthet. Ezt bizonyítja az alábbi kis történet is: egy felhasználó töltött fel egy képet az internetre, amely azóta is terjed.

A képhez egy történet is tartozott, mely szerint a hölgy előtt egy idősebb úr fizetett a pénztárnál, azonban kizárólag apró pénz volt nála. Egy zacskónyi aprót vett elő, és kitette a pénztáros elé. Ilyenkor megszokott dolog, hogy mindenki idegesen bámul, toporog, akár még be is szólnak…. Illetve hát a pénztárosok reakciója sem szokott pozitív lenni. Itt azonban valami teljesen más dolog történt:

A bácsi mentegetőzve nézett a sorban mögöttem állókra, köztük rám, valamint a pénztárosa is. A kasszás teljesen nyugodtan és kedvesen beszélt vele, segített leszámolni a pénzt. A bácsi közben pedig folyamatosan bocsánatot kért mindenkitől.

Amikor az idős úr távozott, a posztoló hölgy odalépett a kasszához, és külön megköszönte a kasszásnak, hogy milyen kedvesen bánt a bácsival.

Ő azonban azt mondta, hogy felesleges köszönni, mert ez alapvető! Az embereknek soha nem volt akkora szükségük a megnyugtatásra, a szeretetre, mint a mi korunkban.

Lehet hogy ez nem egy világmegváltó történet, de egy kis fénysugarat csempész a mindennapokba, mert az emberi odafigyelésről, türelemről és szeretetről szól.

Egyetértesz? Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is elolvashassák!

(A történetet az interneten találtuk, és az ott fellelt információk alapján írtuk meg a cikket. Nem tudjuk, hogy melyik országban, és mikor esett meg ez a történet: de gyanítjuk egyébként, hogy nem az elmúlt hetekben, amikor sajnos felfokozott a helyzet a boltokban is.)

(Forrás: blikkruzs.blikk.hu)