Minél intelligensebbek vagyunk, annál nehezebben találjuk meg a boldogságot! Nézzük, mi lehet ennek az oka!

A tudomány mindent megmagyaráz!

Minél intelligensebbek vagyunk, annál nehezebben találjuk meg a boldogságot! Nézzük, mi lehet ennek az oka!

A Humanity Thinking véleménye, hogy az ember számára sokszor kevés egy szerető partner, egy család, vagy egy jó munkahely a tökéletes boldogsághoz, mivel az intelligens ember, soha nem érzi magát egyedül, nem boldogtalan és nem elveszett.

Ernst Hamingway írta: “Az intelligens emberek boldogsága a legritkább dolog, mellyel találkoztam!”

Nézzük tehát, melyek a legfontosabb okok, amelyek megakadályozzák az intelligens emberek boldogságát!

1. Mindent folyamatosan megvizsgálnak, elemeznek!

A magas IQ szinttel rendelkező emberek, hajlamosak mindent túl analizálni a környezetükben. Ez hosszú távon kifárasztja őket, különösen ha a vizsgálódás eredménye csalódást okoz számukra. Ismerjük mindannyian a mondást, miszerint: “Amiről nem tudunk, az nem fáj!” Ez való igaz, hiszen minél inkább nem értünk tökéletesen valamit, annál boldogabbak lehetünk. Ha arra törekszünk, hogy megértsünk minden embert és ezek tetteit is, ez nem hoz számunkra boldogságot. És igyekezzünk arra, hogy ne keressük folyton az emberiség problémáira a megoldást, hiszen ez nem a mi tisztünk.

2. Mindenben magasra teszik a mércét!

Az okos emberek tudják mit szeretnének és soha nem érik be kevesebbel. Ennél fogva, mindig nehezebb számukra elérni a tökéletes elégedettséget egy dolog kapcsán. Ugyanakkor, nem ritka, hogy idealista nézetekkel rendelkeznek a világunkról, és ha olyan helyzetbe keverednek, ahol csak az erősek és a merészek állják meg a helyüket, akkor gyakran mély csalódást éreznek magukban.

3. Nagyon szigorúak önmagukkal!

A nagyfokú szigorúságuk nemcsak a teljesítményükre vonatkozik, hanem az esetleges kudarcukra is, hiszen ilyenkor mindig önmagukban keresik a hibát. Ez aztán legtöbbször bűntudatot ébreszt bennük, valamint saját magukkal szembeni elégedetlenséget, mely nem eredményez boldogságot számára.

4. Nem nagyon rendelkeznek megfelelő valóságérzettel!

A magas IQ szinttel rendelkező emberek mindig valami új után kutatnak, hiszen értelmük nem engedi, hogy lazítsanak és örüljenek az élet apró örömeinek. Sokszor úgy tűnik számukra, mintha nem e század gyerekei lennének, folyton idegennek érzik a körülöttük lévő világot.

5. Kevésbé tudnak jó kapcsolatot kialakítani környezetükkel!

Titkon mindannyian a megértésre vágyunk, arra, hogy társainkkal hasonlóak legyenek az érdeklődéseink, a meglátásaink. Sajnos a magas IQ szinttel rendelkező embereknél ez kevésbé fordul elő. Ezért aztán nem ritka, hogy egyedül és kirekesztve érzik magukat. Egy tanulmány kimutatta, hogy az intelligens emberek számára a szocializálódás sokkal nehezebben megy, mint alacsonyabb IQ szinttel rendelkező társaik estében. Hiszen ez utóbbiak, olyan hétköznapi dolgokról beszélgetnek, mely okos társaikat egyáltalán nem érdeklik.

6. A magas IQ szinttel rendelkező emberek gyakran küzdenek pszichés problémákkal!

A pszichiátriai szakirodalom sok olyan esetet dokumentált, amikor okos emberek pszichés zavarokkal, különböző fóbiákkal küzdöttek. Vajon ez a magas intelligencia színt “mellékhatásaként” fogható fel? Ki tudja, hiszen a tudomány számára még sok rejtély létezik az emberi aggyal kapcsolatosan.

Ezért inkább élvezzük az életet és ne törekedjünk mindig a dolgok tökéletes megfejtésére!