Így néz ki egy étterem Amszterdamban, amely tiszteletben tartja az ügyfelek védelmét a koronavírus idején

Egy amszterdami étterem kreatív megoldást talált a társadalmi távolságtartás betartására az új koronavírus-járvány idején.

Az éttermek számára a társadalmi távolságtartás betartása komoly kihívást jelent, mivel újra kell gondolniuk a helyiségek kialakítását, hogy a vendégek legalább 1,5 m távolságra lehessenek egymástól.

Egy amszterdami vegán étterem azonban kreatív megoldást talált az új koronavírus elterjedésének megakadályozására előírt szabályok betartására.

A tóparti étterem egy design cég segítéségével kisebb üveg-rekeszeket alakított ki a vendégek számára, ahol azok nyugodtan elfogyaszthatják a vacsorájukat, vagy egy pohár bort szeretteik társaságában, és közben nincsenek kitéve annak a veszélynek, hogy elkapják a vírust.

Az étterem azt reméli, hogy május 21-én már fogadhatják az első vendégeket, ekkorra az üvegházak már készen állnak majd. A dátum azonban még bizonytalan, mivel a hatóságoknak előbb engedélyezniük kell, hogy az éttermek újból kinyithassanak.

„Már június végéig vannak foglalásaink. A rekeszek 2-3 személy befogadására lettek kitalálva, de tervezünk nagyobb kapacitású üvegházakat is építeni a népesebb csalások számára. Mindazonáltal óvatosak vagyunk, és nem tanácsoljuk a nagyobb csoportos összejöveteleket” – mondja Willem Velthoven, a vállalkozás egyik üzlettársa.