Ezért szeretjük annyira Keanu Reevest: ő a legszerényebb színész, metróval utazik és vadidegeneknek segít

Keanu Reevesnek jótékonysági alapítványa van, és sokszor segít vadidegeneken is!

Napjainkban Keanu Reeves az egyik legfoglalkoztatottabb és legjobban fizetett színész a világon. Számtalan filmszerepet kapott már pályafutása során, így nem csoda, ha vagyona több millió dolláron is túl van már. Mindezek ellenére a színészlegenda megpróbál szerény körülmények között élni.

Gyakran közlekedik metróval, kávézókban étkezik, és nem túl drága üzletekben vásárolja ruháit. Sokak fejében fordul meg a kérdés, hogy de akkor mégis mit csinál a színész azzal a rengeteg pénzzel, amit szerepeiért kap. Egy interjúban Keanu Reeves elmondta, legkisebb húga leukémiával küzdött, 2000-ben egy jótékonysági alapítványt hozott létre. A Mátrix filmből származó bevételének 70%-át adományozta a leukémiás betegek számára, köszönetet mondva ezáltal is, hogy húga kigyógyult betegségéből.

“Azt hiszem, én vagyok az egyetlen hollywoodi sztár, aki nem lakik kastélyban. Nincsenek testőreim és nem viselek divatos ruhákat sem. Bár 100 millió dollár a vagyonom, mindig metrón utazom, és imádom” – fogalmazta meg a sztár.

Keanu Reeves számtalan olyan helyzetbe “keveredett”, amit bizony a legtöbb híres filmcsillag nem engedne meg magának. 1997-ben például egy olyan lesifotó készült róla, amikor egy hajléktalan mellett ül az utcán, és együtt pizzáznak.

A Mátrix filmben pedig fizetésének egy részéről lemondott csak azért, hogy nagyobb költségvetés maradjon az effektekre és a jelmezekre.