Azt kell mondanom az ötvennél idősebb férfiakról, hogy két kategóriába sorolhatók

Az ötven éven felüli férfiakról azt kell mondanom, hogy két kategóriába sorolhatók: „elegáns korú férfiak” és „nagyapák”. Ha az előbbieknek megvan a maguk varázsa, kifinomultsága és nemessége, akkor az utóbbiakkal csak a baj van. Mert ebben az esetben arról van szó, hogy a korral nem jár együtt a bölcsesség, hanem valamiféle rosszindulatú, kétségbeesett arcátlanság mutatkozik, amelytől mások viszont szenvednek.

Egy felnőtt férfi általában éber, kimért és előzékeny. Van bennük valami a fáradt oroszlánból: a kicsinyesség, a nyüzsögni vágyás, az idegesség hiánya. Fontos számukra, hogy megőrizzék a tekintélyüket, és ne veszítsék el hírnevüket. Visszafogottak az alkohollal kapcsolatban, figyelnek az egészségükre és egy kicsit a nőkre, megértik azok vágyait és gondolatait. A nagyapák viszont éppen ellenkezőleg, magasról tesznek minden formaiságra, konvencióra. Mérték nélkül iszik, durvák a hölgyekkel, rossz életmódjuk miatt károsítják az egészségüket, és ennek megfelelően néznek ki.

Ha valaki nyomakodik, törtet előre a tömegközlekedésen, és mintha szándékosan ütné-vágná a körülötte lévőket, könyökével közvetlenül a másik mellkasába fúrva, minden bizonnyal ez pont egy nagypapa típus lesz. Ha valaki a sorban a lábadra lép, és nem kér bocsánatot, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez a nagyapa. Ha egy olyan személy, aki életkor szerint apád lehetne, szemrehányást tesz az öregségével és rossz magatartásoddal kapcsolatban, a miatt, 100%, hogy ez egy nagyapa lesz.

Amíg a felnőtt férfiak szépen törődnek a kedvesükkel, nyaralást szerveznek az utószezonra, addig a nagypapák olyan arroganciával viseltetnek minden iránt, ami egy 16 éves labdarúgónak is becsületére válna. A nagypapák, akiknek összetétele egyébként valahogy így néz ki: 80% has, 1% a kopasz fejük, míg a fennmaradó 19%-ot alkotja a beképzeltségük, sosem haboznak a legkisebb dolgok miatt is „háborút indítani”, bárkihez faragatlanul hozzányúlni, egy kellemetlen és vulgáris viccet mesélni, vagy közelebbi megismerkedést javasolni.

A visszautasított nagypapa aztán nyíltan durva és nem aggódik a tekintélye elvesztése miatt. Szereti azt a szórakozási lehetőséget, ahol sikeresen ötvözheti mind a három élvezetét: az otromba beszólásokat különféle hölgyeknek, a mértéktelen alkoholfogyasztást és az egészségének még fennmaradó részét pusztítani. Röviden: mindent megtesz, hogy a renoméját a lehető legrosszabbá tegye.

Kedves uraim, nos, kérem, öregedjetek meg szépen. Annak érdekében, hogy a hölgyek fejét elcsavarjátok, és ne a hangulatot csavarjátok le. Olyan nehéz lenne ez?