Így néznek ki ma a világ első hetes ikrei!

Ebben az évben 23 évesek a világ első hetes ikrei!

1997-ben bizony valóságos csodaszámba ment a hetes ikrek híre, és valljuk be nagyon sokan kételkedtek benne, hogy egészségesen megélhetik a felnőttkort. Az ikrek 23 évesek lesznek lassan, és mind jó egészségnek örvendenek.

Bobby McCaughey-nek hét gyermeke született 1997 novemberében, mégpedig három lány és négy fiú. A világon ők az egyetlen olyan hetes ikrek, akik túlélték a koraszülést és az utána következő kritikus időszakot.

Lássuk a sorrendet: 1. (1.5 kg) Kenneth (Kenny) Robert, 2. (1.2 kg) Alexis May, 3. (1.2 kg) Natalie Sue, 4. (1.0 kg) Kelsey Ann, 5. (1.4 kg) Nathan Roy, 6. (1.3 kg) Brandon James, 7. (1.3 kg) Joel Steven.

A gyerekek szépen cseperedtek, és nagyon sokszor kaptak központi szerepet a sajtóban, hiszen az egész világ nyomon követte a születésüket, fejlődésüket és további életüket.

1997-ben Bobby McCaugheynek és férjének volt egy egyéves kislánya, Mikayla, és szerették volna, ha lenne egy kistestvére. Azonban nagyon meglepődtek, amikor az orvos közölte velük, hogy nem egy, hanem egyenesen hét testvér fogja megörvendeztetni a családot.

Az orvosok túlságosan kockázatosnak tartották a hét gyerek megszületését, ezért felajánlották a szülőknek, hogy elvégeznek egy olyan műtétet, amely által csökkentenék a babák számát. A vallásos szülők azonban erről az ötletről hallani sem akartak, úgy döntöttek, hogy jöjjön, aminek jönnie kell. A gyerekek végül koraszülöttként nagyon kicsi súllyal jöttek világra, a két kisebb egy idegrendszeri betegséggel született, de megműtötték őket, és így szerencsére fel tudtak zárkózni a többiekhez.

Születésükkor Bill Clinton akkori amerikai elnök is köszöntötte a híres ikreket, és felajánlotta, hogy segítséget nyújt az iskoláztatásukban. A nyilvánosságnak köszönhetően számos karitatív szervezet segítette McCaugheyéket, így költözhettek egy nagyobb házba, és dadát is kaptak, aki mindenben segítette a népes családot.

“Mi nem csak testvérek, de a legjobb barátok is vagyunk, és ez a legnagyobb ajándék az életben, amiért hálásak lehetünk” – mesélte Natalie, amikor megkérdezték, hogy milyen érzés a világ leghíresebb hetes ikrei közé tartozni.