Angyalbőrben minden kicsit más…

Túl sok katonasággal foglalkozó sorozatot nem láthatott a magyar tévénéző, az meg, hogy még vígjáték is legyen – igazi kuriózum volt.

A rendezők biztosak lehettek a sikerben, hisz a férfiakat nyilván odaszegezték a fotelhez a vetítésekkor – már csak a katonaemlékek miatt is – a nők pedig a fiatal srácokért voltak oda.

1990-ben került sor az első rész bemutatására, egy évig tartott a vetítése.

A film epizódjait 1988. novemberétől 1989 novemberéig forgatták Budapesten, Pilisborosjenőn, Zsámbékon, Budaörsön és Csobánkán.

Az Angyalbőrben című vígjáték sorozat egy kitalált településen, a vasbogdányi laktanyában játszódik, méghozzá a rendszerváltás környékén.

A sorozat zenéjét Szikora Róbert és a Moho Sapiens szerezte,

rendezője pedig az akkori

nagy páros, Gát György és Szurdi Miklós rendezte.

Főszereplői Mészáros Zoltán, Szerednyey Béla, Sáfár Anikó, Békési-Kálid Artúr( akkor még Békési Artúrként), Rajkai Zoltán, Végvári Tanás, Bárdi György, Görög László, Dózsa Zoltán, Juhász Illés, Bede-Fazekas Szabolcs volt.

És persze a felejthetetlen Usztics Mátyás… /Olajbogyók…/

Érdekesség, hogy a forgatáskor még a múlt rendszerhez köthető kifejezéseket, megszólításokat használták, mivel azonban az utószinkron már a rendszerváltás környékén történt, ezért ekkor már megváltoztatták ezeket a kifejezéseket.

A filmsorozat készítésekor a 18 éves Kálid Artúr, Rajkai Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs is ténylegesen sorkatona volt.

Kálid Artúr amúgy egy évvel a felvételek lett második helyezett versmondás kategóriában a Ki Mit Tud-on, igazi közönségkedvenc lett, ugyanis sokak szerint ő érdemelte volna meg az első helyet.

Aztán felvételt nyert a Főiskolára, de előtte bevonult még katonai szolgáltra, ahol aztán részt vett a filmforgatáson.

Ő amúgy kicsi korában állami gondozott volt, próbálta felvenni a kapcsolatot vér szerinti szüleivel, innen a későbbi névváltoztatás.

Fotó: Port.hu, Wikipédia