27 négyzetméteres faházikó: tökéletes menedék a mindennapi élet forgatagából

A zsúfolt nagyvárosokban élő emberek álma mindig is egy vidéki faház marad, ahol megszabadulhatnak a mindennapi élet frenetikus ritmusától. És ha ez a házikó történetesen valahol a természet szívében, festői alpesi tájon épült, akkor garantált a csodálatos élmény és a teljes pihenés.

Erre az igényre felfigyelt a svájci „The Little Log House” cég is, és olyan mesébe illő, fából épült házakat terveztek meg, amelyet akár még a hatalmas villák tulajdonosai is megirigyelhetnek.

Figyelembe véve a kényelmes faházak iránt mutatkozó egyre nagyobb igényt, ez a svájci építőipari vállalkozás kompakt modelleket tervez, ahol azok, akik erre vágynak, egy időre megfeledkezhetnek a modern élet kaotikus ritmusáról. Ilyen lenyűgöző épület például a „Stunning Gate Lodge” mini-ház is, amely funkcionalitásával és természetes szépségével egyaránt ámulatba ejt.

Amellett, hogy rendkívül jól mutat, a ház ökologikus alapanyagokból épült, és minden szükséges felszereléssel és berendezéssel rendelkezik, hogy biztosítsa a teljes kényelmet. A ház berendezése a legkisebb részletekig jól átgondolt. A „The Little Log House” szakemberei ésszerűen használták fel a belső tér minden milliméterét a mindössze 27 négyzetméternyi területen.

Már messziről feltűnik a rusztikus stílusú ház fahomlokzata, a kézzel faragott dekorációs elemek, a régi technológiákkal készült faelemek, a nagy veranda és az erkély, ami azonnal magára vonzza a figyelmet. Lelki szemeid előtt máris megjelenik a természet nyugalmában töltött, tökéletes nyaralás képe.

A ház rendkívül világos. A földszinten az építők egy nappalit, egy konyhát és egy ebédlőt alakítottak ki. A beépített szekrények sok helyet takarítanak meg, ugyanakkor nem állnak útjában a napfénynek sem.

A kisméretű konyha bútorzata szintén fából készült, a díszítőelemeket kézzel alakították ki.

A konyha mögött található a jól felszerelt fürdőszoba, ami biztosítja a tulajdonosok és a vendégek tökéletes kényelmét.

Mivel a mennyezet elég magas, a hálószobák az emeleten kaptak helyet, ahová egy kovácsoltvas elemekkel díszített fenyőfa lépcső vezet fel.

A hálószobák berendezése is ugyanazt a rusztikus stílust tükrözi, mint a ház többi része. Az egyszerűség és a minimalizmus ellenére a belső tér meglehetősen meleg és kényelmes hatást kelt, köszönhetően a festetlen fafelületeknek és a sok ablaknak, amelyek kilátást nyújtanak a házat körülvevő csodálatos tájra.