Ez az ideális testsúlyod a magasságodhoz és a testalkatodhoz képest

Ez a táblázat megmutatja, mi lenne az ideális testsúly a magasságod és a testalkatod értelmében.

Manapság mindenki az „ideális testsúlyt” próbálja elérni, de tulajdonképpen helyesebb lenne „egészséges testsúlyt” mondani helyette. Ez a két fogalom ugyan nagyon közel áll egymáshoz, de az „egészséges testsúly” meghatározásáról többet olvashatunk az interneten.

Próbáljuk meg tisztázni ezt a zavart.

Az egészséges testsúly fenntartása természetesen mindenki számára fontos. Miért? Mert a „normálistól” való minden eltérés növelheti az egészségügyi problémák megjelenésének kockázatát.

Azonban a média és a társadalom egy eltorzult „ideális testsúly” képét erőlteti ránk, amely számos helytelen fogyókúrához és különböző egészségügyi, köztük mentális problémákhoz vezethet.

Az egészséges testsúlyt valójában minden egyes nő esetében a saját, egyedi fizikai felépítése és magassága határozza meg. Az alábbi táblázat az említett két tényező alapján mutatja az egészséges testsúlyt.

Hogy lehet elérni a kívánt eredményt? Egyszerűen csak egészséges életmódot kell folytatni, és figyelmen kívül hagyni a divatlapok által közvetített képtelen szépségideált.

Figyelj oda a helyes táplálkozásra, és ne feledkezz meg a testmozgásról sem. Így nem csak a tested lesz egészséges, de az önbecsülésed is sokat javul!