20+ őrült dolog Dél-Koreából, ami arra késztet bennünket, hogy azonnal becsomagoljuk a cuccunkat és odautazzunk

2019-ben Dél-Korea az első helyen végzett a leginnovatívabb gazdaságokat felsorakoztató ranglistán, megelőzve Szingapúrt is, az Egyesült Államokat, és akár Japánt is. Aki már járt Dél-Koreában az nagyon jól tudja, hogy az ottani életmód eltér a többi országétól: és ez hol meglepetést, hol zavarodást, hol pedig csodálatot okozhat.

Most pedig az internetezők közösségi oldalakon megosztott villám-élménybeszámolóik alapján szeretnénk nektek is bepillantást nyújtani ebbe a nem mindennapi kultúrába.

„Rájöttem, hogy ott felejtettem a pénztárcámat és az összes kártyámat az ATM automatánál. Visszafutottam, és még mindig ott volt. A dél-koreai emberek nagyon becsületesek.”

Koreában egy lakáskomplexumot festettek le, így a festők befedték a parkolóban lévő összes autót fóliával, hogy megvédjék őket.

Ha az autód olyan helyen parkol, ahol valamit festenek, akkor valószínűleg az autód ilyen öltözékben találod.

Ezt a szinte tökéletes baba-mama szobát egy bevásárlóközpontban találták. Van konyha vízhűtővel, hűtőszekrénnyel és mikrohullámú sütővel. Van egy külön szoba ágyakkal és székekkel.

A postás egy szöveget küldött egy fényképpel, amely szerint a csomagot kézbesítették. A csomag ott lesz, amíg a vevő meg nem kapja. Senki sem fogja megérinteni.

A szépségápolási boltokban annyi mintát kaphatsz, amennyit csak akarsz. Az éttermekben annyi harapnivalót hoznak a főétel előtt ingyen, amennyire szükséged van. Ingyenes teát, italokat és desszerteket is kínálhatnak Önnek!

A dél-koreai vacsora nagyszámú tányért tartalmaz az asztalon, még akkor is, ha csak egy dolgot rendeltél.

“A házavató ajándékok mindig ugyanazok és mindegyiknek van értelme. A mosószer és a szappan azt jelenti, minél jobban habzik, annál nagyobb a jövedelem. És a WC-papír az élet minden nehézségét szimbolizálja, amely éppen olyan, mint a WC-papír tekercs.

A kis elektromos autók ugyanolyan népszerűek Dél-Koreában, mint a kerékpárok az európai országokban.

Annyit kell dolgozniuk, hogy nincs mindig idejük rendbe tenni a hajukat.

A metróállomáson van egy könyvtár, ahol regisztrálhatsz az igazolványoddal, és kiválaszthatsz egy könyvet, amit az úton olvashatsz.

Szöulban gyakran látni ilyet, mivel olyan szűkös a terület, hogy nem marad hely megfelelő méretű garázs építésére, ezért az autók orra gyakran kilóg a garázsból.

Parkolóhelyek, kizárólag nőknek: ezek frekventált helyen vannak, nagyobbak, és jobban be vannak kamerázva, hogy maximális legyen a hölgyek biztonsága.

A szöuli buszok átlátszó zsebekkel vannak felszerelve, hogy tudjunk filmet vagy videót nézni a telefonunkon utazás közben.

Pattanáseltávolító tapasz gyermekeknek – ez egy meglepően furcsa dolog, amire egy turista lett figyelmes az egyik bevásárlóközpontban.

A modern technika ellenére sokan még most is kézzel mosnak az erre kijelölt nyilvános mosodákban.

“A koreaiak szeretnek nyújtani, és bárhol meg tudják csinálni: irodában, buszmegállóban vagy akár repülőgépen – bárhol hosszú ideig ülnek, jobb vérkeringésük lesz. Imádják a masszázsokat, és különféle módon csinálják. Erre nagyon gyakran fákat is használnak. ”

„Szeretjük ‘kínozni’ a lábunkat. A parkokban speciális burkolt sávok láthatók. A koreai emberek cipő nélkül sétálnak rajtuk, hogy jobban érezzék magukat. Fájdalmas, de szórakoztató! “

Ingyenes Twix tartó, ha nem eszed meg az egészet

„Dél-Koreában a férfiak nagyon közel állnak egymáshoz és támogatják egymást. Például gyakran a kezüket kollégáik vállára helyezik. Akár masszázs is lehet, és ez teljesen normális. “

„Az otthon feltétele a házasság. Az ingatlan nagyon drága, és a fiatal párok nem engedhetik meg maguknak, hogy házuk legyen. Sok ember megtagadja, hogy családja legyen és egyedül él.”

Dél-Koreában a főnök hobbija fontos az alkalmazottaik számára. A főnök gyakran kéri az alkalmazottakat, hogy csináljanak együtt valamit a hétvégén. Ha visszautasítják a főnök kérését, meg kell magyarázniuk, hogy milyen terveik vannak az adott időpontban és hol.

A koreai parkolóautomaták meglehetősen sajátosak: nincs fizetési limit, mindenki annyi pénzt dob bele, amennyit akar, általában egy érmét dobnak bele, amikor a parkolóhelyet használják. Nincs benne elektronika, nincsenek parkolóőr sem gigászi bevétel lekövethetetlen cégeknek, csak egy közös érdek: a rend fenntartása a városban.