Ha észreveszed ezt a 8 jelet a párkapcsolatodban, akkor szikla szilárd bizalom van kettőtök között

Tim Lott kapcsolatszakértő szerint a sikeres és boldog párkapcsolat kialakításához három dolognak kell harmóniában állnia. Ez nem más, mint a kommunikáció, a tisztelet és a bizalom. A bizalmat a legnehezebb elnyerni, de mégis az az egyik legfontosabb a párkapcsolaton belül. Mindenkinek a múltjában történtek dolgok, amikre nem büszkék, de ezen túl kell lépni, mert most a jelent élik. Tim úgy gondolja, ha a lent felsorolt nyolc dolog megvan egy párkapcsolatban, akkor a felek őszinte, boldog és hosszútávú kapcsolatra számíthatnak. A kérdés már csak az, hogy a tiédben teljesülnek-e ezek a dolgok?!

1, Nem félsz önmagad lenni

A pszichológusok szerint létezhetnek képzeletbeli és természetes kapcsolatok. A képzeletbeli társadalmi kapcsolatokban úgy viselkedsz, egy olyan oldaladat mutatod meg, mintha te lennél a világ legjobb és legártatlanabb embere. Ezzel szemben a természetes kapcsolatokban nem félsz megmutatni igazi valódat és önmagad lenni. Tudod, hogy a partnered tökéletesen tisztában van vele, hogy nem vagy egy robot és neked is szükséged van pihenésre, másokkal való beszélgetésre…stb. A bizalom akkor erősödik meg még jobban, ha mondjuk a partnered előtt tudsz gondtalanul telefonálni, mert ezzel is azt jelzed, nincs mit titkolnod előle.

2, Megosztod vele a napodat

Egy hosszú munkanap után, vagy a barátokkal való találkozás után hazaesel és megosztod a napod részleteit a pároddal. Ilyenkor nem próbálsz meg semmit elhallgatni előle, nem titkolod el, hogy mondjuk van a baráti társaságban egy srác, aki állandóan cukkol. A részletek megosztása, bizalmat és harmóniát teremt köztetek, mert nem csak azt érzed, hogy a pároddal, hanem egy baráttal beszélsz.

3, A múltbéli fájdalmakat sem hallgatod el előle

Elképzelhető, hogy problémáid voltak a szüleiddel, vagy a korábbi kapcsolataidból rossz tapasztalatokat szedtél össze. Viszont ezeket csak olyan embernek mondhatod el, akiben 100%-ban megbízol. Pszichológusok szerint, amikor a partnerednek megnyílsz, fontos, hogy külön tudd választani a múltat a jelentől. Semmi esetre se hasonlítsd össze a jelenlegi kapcsolatod a múltbélivel. Ha meg tudod beszélni ezeket a nehézségeket a pároddal, akkor egy magasabb szintre emelitek a bizalmat. Persze az is fontos, hogy ne legyél túlontúl őszinte, és ne sértsd meg a másikat.

4, Közös bankszámlátok van, vagy ismered a párod PIN kódját

Egyes párok szerint a közös bankszámla a bizalom és a boldogság egyik jele. Ezzel azt sugallják, hogy nyitottak a pénzügyi helyzetek megvitatására és ha kell olyan kompromisszumot kötnek, ami mindenki érdekeit képviseli.

5, Nem irányítod a másikat

Ha nem bízol a párodban azzal nagyon gyorsan tönkreteheted a kapcsolatot, különösen akkor, ha még féltékeny is vagy és minden órában hívogatod valamint SMS-t küldesz neki. De azzal is átlépsz egy határt, ha rendszeresen akarod ellenőrizni a telefonját. Amennyiben adsz egy kis teret a párodnak, nem csinálsz úgy, mint aki meg akarja fojtani, az annak a jele, hogy nemcsak vele, de magaddal is elégedett vagy.

6, A párod jelenlétében vagy előtte mész fel a közösségi oldalra

Tanulmányok szerint a közösségi oldalak komoly féltékenységet válthatnak ki a másikból. A Facebookon és az Instagramon látottak mind veszekedést, mind szakítást is előidézhetnek. Gondolj csak bele, hogy mentek hazafelé és be kell kapcsolni a GPS-t, viszont nincs telefontartód, viszont tudod, hogy bárhol kaphatsz üzenetet. Nos, a készüléket csak olyan kezébe adhatod, akiben megbízol és tudod, hogy nem fog jelenetet rendezni, mert kaptál egy üzenetet. Ha gondolkodás és aggodalom nélkül lépsz fel eme oldalakra, az a bizalom egyértelmű jele.

7, Biztonságban érzed magad, mert nem csak a jó, hanem a negatív érzelmeket is megoszthatod

Mindenkinek vannak rossz napjai és rossz pillanatai. Ha hajlandó vagy elmesélni a párodnak az okát, az azt jelenti, hogy megbízol benne. Ez egy hatalmas dolog, hiszen érzed, hogy mellette biztonságban vagy és bármit elmondhatsz neki.

A legtöbben félnek elmesélni dolgokat a párjuknak, mert félnek attól, hogy megbántják. Ha te nem félsz ettől, akkor tényleg jó kapcsolatban vagy vele, sőt nem félsz attól, hogy emiatt szakítani fog veled, mert tudod, hogy ő is úgy áll hozzád, hogy mindent meg akar beszélni.

8, Elismeritek a hibáitokat

Empátiáról és bizalomról árulkodik, ha nemcsak a házimunkát osztjátok meg, hanem felelősségeket is vállaltok a tetteitekért. Ha nem hagyod figyelmen kívül a a párod problémáit együttérzővé válsz. Amennyiben hibát követsz el és elismered a tévedésed, az egy egészségesebb út felé fogja terelni a kapcsolatot. Fontos, hogy soha ne hibáztass másokat a te tetteid miatt.