Miért viselt 2 karórát Diana hercegnő a csuklóján

Diana hercegnő mindig is tudta, hogyan tegyen nyilatkozatot a megjelenésével, és viselkedésével. Például a Szívek Királynője nem volt hajlandó kesztyűt viselni hivatali szolgálat közben, hogy ezzel közelebb álljon az emberekhez és kimutassa feléjük a szeretetét. Egyszer egy kamera elkapta, miközben két órát viselt a csuklóján, és ez nem volt véletlen. Diana szerette kifejezni érzéseit azokkal az emberekkel szemben, akiket szeret, és ezt a gesztust is valakinek szánta.

Megtudtuk a kiegészítők ezen választása mögött rejlő üzenetet, és szeretnénk megosztani veled a történetét.

Dianának és Károly hercegnek éppen megvolt az eljegyzése.

Ezt a képet Diana hercegnőről 1981-ben készítették, nem sokkal azután, hogy ő és Károly herceg eljegyezték egymást.

Károlynak éppen pólómeccse volt. Minden nagyon átlagosnak tűnt, kivéve egy apró és nagyon extravagáns részletet:

Dianának két órája volt a csuklóján.

Ez a törődés jele volt.

Embed from Getty Images

Mint kiderült, egy vékony hevederrel ellátott arany fémóra Dianáé volt, de a sötétebb Károlyé. Diana megosztotta, hogy Károly karóráját tisztelgésként viselte és azért, hogy szerencsét hozzon neki a mérkőzéseken.

Ez a gesztus egy régi hagyományra emlékeztetett minket a középkorból.

A középkorban volt egy hagyomány, hogy egy hölgy zsebkendőjét a lovaglás előtt a lovag sisakjának hátuljára kötik. A zsebkendőt szerencsét hozó medálnak tekintették, és ez volt a módja annak, hogy támogatást mutasson a versenyre jelentkezőnek.

Sajnos Diana és Károly házassága nem tartott örökké, de ez az édes gesztus azt mutatja, hogy kapcsolatukban határozottan szerelmes volt és gyengéd, legalábbis a kezdeteknél.

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor Diana érzelmi gesztussal mutatta ki a szeretetét.

Diana nem volt hajlandó azt a tiarát (fejdíszt) viselni, amit a királynő adott kölcsön neki az esküvője napján. Ehelyett azt választotta, ami évek óta a családjában van. Ezzel a mozdulattal Diana megmutatta, hogy úgy döntött, hű marad a családja hagyományaihoz, mert sok nő, köztük nővére is, ebben ebben a tiarában ment férjhez.